26 C
Paşcani
duminică, iunie 26, 2022
Array

Cât costă poliţa RCA la sfârşit de an

Asigurările de răspundere civilă auto s-au scumpit cu peste 20% în ultimul an, însă cei cărora le expiră poliţele în această perioadă pot profita de reducerile aplicate de companii de Sărbători.

Pe lângă cheltuielile tradiţionale de Sărbători, mulţi români trebuie să aloce o parte din buget pentru reînnoirea asigurării obligatorii de răspundere civilă (RCA) ale autoturismelor. Mulţi şoferi au ales să încheie poliţe RCA la sfârşit sau început de an, astfel că acestea expiră în această perioadă. „Adevărul“ a analizat ofertele disponibile pe piaţă la finalul acestui an. Preţul unei asigurări RCA porneşte, în cazul unui autoturism Logan, de la 220 de lei pentru o perioadă asigurată de 6 luni, şi poate ajunge până la 2.000 de lei pentru poliţele cu valabilitate de un an. Tarifele diferă însă de la şofer la şofer şi de la autoturism la autoturism în funcţie de mai mulţi factori: vârsta şoferului, anul în care acesta a obţinut permisul, dacă este femeie sau bărbat, marca maşinii, capacitatea cilindrică sau eventualele accidente ale maşinii.

De exemplu, o asigurare RCA pe 12 luni pentru Dacia Logan, cu o capacitate cilindrică de 1.400 cm cubi şi o putere de 75 kw, condus de o femeie sub 30 de ani, care a obţinut permisul în 2007, costă între 850 de lei şi 1.900 de lei, în funcţie de compania de asigurări care emite poliţa, potrivit calculatorului rca-ieftin.ro. Asirom vinde poliţa cu 853 de lei, Astra Asigurări cu puţin peste 1.000 de lei, iat Allianz Ţiriac cu 1.900 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/my1gx0

Citeste mai mult: adev.ro/my1gx0

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow