3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile au sosit 15 casute  de lemn. Ele ar fi fost primite cu titlu gratuit de la Consiliul Judetean Iasi si ar urma sa fie folosite si la alte manifestari pe parcursul anului. Acestea urmeaza sa fie inchiriate iar cei interesati trebuie sa depuna o cerere la Primarie.

Solicitarile va fi analizate de o comisie si este important ca produsele puse spre vanzare de comercianti sa fie traditionale si cu specific pentru sarbatorile de iarna, cum ar fi placinte, turta dulce, prajituri, sarmale, afumaturi, dulceturi si alte bunatati, dar si produse realizate de mesteri populari, si anume, caciuli, curele, chimire, cojoace, bundite, masti, icoane, costume populare si altele.

Manifestarea ce aduce spiritul magic al Craciunului a fost aprobata si in sedinta de Consiliu Local, ce a avut loc joi, 25 noiembrie, la Primarie. Potrivit proiectului de hotarare, care a fost votat de consilieri, targul va fi organizat de primarie in parteneriat cu Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi si Casa Municipala de Cultura „Mihail Sadoveanu”.

Suma aprobata pentru aceasta manifestare este de 10.000 de lei. Tot atat ar urma sa fie alocat si pentru un alt eveniment, „Scrisoare pentru Mos Craciun”, ce va avea loc in aceeasi locatie. Mai exact, mosul cel bun ar urma sa imparta cadouri copiilor pe durata targului.

De precizat este faptul ca bucuria sarbatorilor la Pascani va incepe de Ziua Nationala a Romaniei – 1 decembrie cand va fi pornit iluminatul festiv pe strazile din oras si suburbii.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI