27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Câștigătorii Festivalului ”Curcubeul artelor” din Pașcani, la secțiunile de dans

Duminică la Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani, iubitorii de dans au avut ocazia să asiste la doua parte a Festivalului ”Curcubeul artelor”, competiție desfășurată pentru cei aproape 150 de participanți, începând cu orele 10.00, pe mai multe secțiuni.

Este vorba de a doua ediție a acestui festival organizat de Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani, anul acesta fiind adăugat un nou domeniu, dedicat altei laturi artistice, dansul. Astfel categoriile vizate în concurs au fost: dans tematic, popular, latino, de societate și street-dance, iar la competiție au participat atât elevi ai instituțiilor școlare, cât și cei care activează în diferite cluburi de profil.

Cei mai mulți participanți au fost din Pașcani, dar s-au prezentat și trupe de dans din Lespezi sau Conțești, cât și o trupă din Iași. Toate cele 20 de formații au obținut locuri fruntașe, fiind acordate 10 premii I , 7 locuri II și 3 premii 3. Trofeul festivalului a fost obținut de trupa ”Iris”, formată din copii de la Școala Specială și elevi de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Pașcani.

La sfârșitul competiției toți participanții au fost felicitați și au primit diplome, urmând ca premierea să se facă într-un cadru festiv, pe data de 4 iulie, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilelor Municipiului.

Amintim că Festivalului pentru Copii și Tineret ,,Curcubeul Artelor” este organizat de instituția de cultură din Pașcani în colaborare cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Instituțiile Educaționale din județul Iași și Primaria Municipiului Pașcani, fiind finanțată din Bugetul Local al Municipiului.

Rezultatele pe larg pot fi consultate în tabel(foto):
castigatori dans

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...