12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Câștigătorii de la Colegiul Sadoveanu. Vor merge în primăvara în Parlamentul European

Elevii de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pașcani sunt câștigători în concursul național Euroscola. Proiectul lor privind promovarea la nivel european a Palatului Cantacuzino, precum și ideile de salvare și conservare a monumentului istoric au obținut aproape cel mai mare punctaj. Munca depusă luni de zile atât de elevi, cât și de profesori va fi răsplătită cu o vizită în Parlamentul European la Strasbourg.

Elevii de la Sadoveanu au reușit! Proiectul din cadrul concursului Euroscola a fost declarat câștigător, cu 26 de puncte, la o diferența de doar un punct de primul loc din clasament. Motiv de mândrie, atât pentru elevi, profesori cât și pentru conducerea colegiului.

„Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”, respectiv promovarea Palatului Cantacuzino și găsirea unor soluții privind conservarea clădirii de interes național. Pentru acest scop au militat cei 24 de elevi și patru profesori coordonatori, iar ideea lor a avut câștig de cauza. S-au făcut dezbateri, piese de teatru, expoziții, filme și tot felul de activități care să scoată în evidență importanta salvării monumentului istoric.

A fost o muncă grea, dar frumoasă, spun profesorii coordonatori. Ideiile din proiect vor fi prezentate și în cadrul Parlamentului European, în primăvara anului viitor, în luna martie.

Datorita complexității proiectului, cei implicați se așteaptau la această reusita.

Mentionam că din cele peste 100 de școli din toată țara care s-au înscris în acest concurs, Colegiul Sadoveanu s-a clasat pe al șaptelea loc din România și al doilea din județul Iași.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow