More

  Câștigătorii de la Colegiul Sadoveanu. Vor merge în primăvara în Parlamentul European

  Elevii de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pașcani sunt câștigători în concursul național Euroscola. Proiectul lor privind promovarea la nivel european a Palatului Cantacuzino, precum și ideile de salvare și conservare a monumentului istoric au obținut aproape cel mai mare punctaj. Munca depusă luni de zile atât de elevi, cât și de profesori va fi răsplătită cu o vizită în Parlamentul European la Strasbourg.

  Elevii de la Sadoveanu au reușit! Proiectul din cadrul concursului Euroscola a fost declarat câștigător, cu 26 de puncte, la o diferența de doar un punct de primul loc din clasament. Motiv de mândrie, atât pentru elevi, profesori cât și pentru conducerea colegiului.

  „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”, respectiv promovarea Palatului Cantacuzino și găsirea unor soluții privind conservarea clădirii de interes național. Pentru acest scop au militat cei 24 de elevi și patru profesori coordonatori, iar ideea lor a avut câștig de cauza. S-au făcut dezbateri, piese de teatru, expoziții, filme și tot felul de activități care să scoată în evidență importanta salvării monumentului istoric.

  A fost o muncă grea, dar frumoasă, spun profesorii coordonatori. Ideiile din proiect vor fi prezentate și în cadrul Parlamentului European, în primăvara anului viitor, în luna martie.

  Datorita complexității proiectului, cei implicați se așteaptau la această reusita.

  Mentionam că din cele peste 100 de școli din toată țara care s-au înscris în acest concurs, Colegiul Sadoveanu s-a clasat pe al șaptelea loc din România și al doilea din județul Iași.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet