11.3 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Câștigătorii de la Colegiul Sadoveanu. Vor merge în primăvara în Parlamentul European

Elevii de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pașcani sunt câștigători în concursul național Euroscola. Proiectul lor privind promovarea la nivel european a Palatului Cantacuzino, precum și ideile de salvare și conservare a monumentului istoric au obținut aproape cel mai mare punctaj. Munca depusă luni de zile atât de elevi, cât și de profesori va fi răsplătită cu o vizită în Parlamentul European la Strasbourg.

Elevii de la Sadoveanu au reușit! Proiectul din cadrul concursului Euroscola a fost declarat câștigător, cu 26 de puncte, la o diferența de doar un punct de primul loc din clasament. Motiv de mândrie, atât pentru elevi, profesori cât și pentru conducerea colegiului.

„Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”, respectiv promovarea Palatului Cantacuzino și găsirea unor soluții privind conservarea clădirii de interes național. Pentru acest scop au militat cei 24 de elevi și patru profesori coordonatori, iar ideea lor a avut câștig de cauza. S-au făcut dezbateri, piese de teatru, expoziții, filme și tot felul de activități care să scoată în evidență importanta salvării monumentului istoric.

A fost o muncă grea, dar frumoasă, spun profesorii coordonatori. Ideiile din proiect vor fi prezentate și în cadrul Parlamentului European, în primăvara anului viitor, în luna martie.

Datorita complexității proiectului, cei implicați se așteaptau la această reusita.

Mentionam că din cele peste 100 de școli din toată țara care s-au înscris în acest concurs, Colegiul Sadoveanu s-a clasat pe al șaptelea loc din România și al doilea din județul Iași.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Grenade și focoase din timpul războiului, găsite pe un teren din Soci

Mai multe grenade si focoase au fost gasite miercuri, 27 octombrie, in satul Soci din comuna Miroslovesti,...

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

Solicitare pentru al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Primaria municipiul Pascani a solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi, reinfiintarea celui de-al doilea flux de vaccinare...

Efectele noilor restricții, la Pașcani. Mască pe stradă, aglomerație la vaccinare, baruri închise

Oameni cu masca pe strada, baruri inchise, restaurante pe jumatate goale, aglomeratie pentru vaccinare si certificatul verde...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI