10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Câștigătorii concursului național ”Împreună pentru viitor”

Emoții și momente deosebite astăzi în cadrul Concursului Național ” Împreună pentru viitor”, organizat anul acesta la Pașcani în Sala de spectacole a Primăriei Municipiului: copii de toate vârstele din cele 6 județe ale Moldovei s-au întrecut prin participări artistice, într-o competiție cu mare importanță pentru copii de la școlile speciale.

La cele două secțiuni de concurs, dans modern și dans tradițional au evoluat pe scenă 13 trupe de dansatori, formate din copii de la școlile speciale, care au pregătit momentele artistice împreună cu elevi ai școlilor gimnaziale din localitățile pe care le-au reprezentat.
Cei care au impresionat cel mai mult publicul și juriul prin munca depusă, fiind recompensați cu primul loc în cadrul acestei competiții au fost echipa ”COCO DANSE” din Vaslui, la secțiunea de dans modern și trupa ”HAI LA JOC” din Iași, la secțiunea de dans tradițional.
A fost oferit și un premiu special trupei de la Școala Specială din Pașcani, care a pregătit un moment special în afara secțiunilor de concurs.
Câștigătorii de la Vaslui și Iași urmează să reprezinte zona de N-E a țării la etapa finală a concursului național de dans ”Împreună pentru viitor” care urmează să se desfășoare la Galați, la sfâșitul lunii mai.

Până la deliberarea juriului spectatorii au fost întreținuți prin momente artistice de teatru, susținute de o parte din protagoniștii trupei ”Fenomenalii” de la Liceul Teoretic Miron Costin din Pașcani și micuța Alicia Dediu, cunoscută de altfel și prin alte interpretări muzicale publicului pășcănean.

Datorită atmosferei deosebite în cele din urmă scena a devenit neîncăpătoare pentru toți participanții care așteptau decizia juriului, prin dans și voie bună. Copiii au legat prietenii, s-au bucurat împreună, au zâmbit, au dansat, așadar câștigători au fost de fapt toți cei care s-au bucurat prin prezență și participare de muzică și dans.

Evenimentul a fost adus în inimile tuturor, chiar și a celor cu nevoi speciale de auz și vorbire, prin asigurarea unul translator specializat care a transpus prin semne specifice toată bucuria și emoția protagoniștilor.

Mai precizăm că organizarea evenimentului a fost la înălțime, implicând atât tineri de la liceele din Pașcani,cât și sponsori din localitate.

Amintim că acest concurs face parte din cadrul unei strategii naționale de acțiune comunitară, care urmărește implicarea copiilor din școlile speciale prin diverse activități, în special din sfera artistică, alături de copii din școlile normale prin intermediul parteneriatelor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow