10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Cine joacă bine şah, merge în tabără Câştigătorii Concursului de şah de la Protopopiatul Pașcani

Șahul e un sport care câștigă teren în ultimul timp, devenind din ce în ce mai dorit și de pășcănenii de toate vârstele, fapt demonstrat de interesul copiilor care s-au prezentat la Concursul de şah de sâmbătă, de la Protopopiat. Micii câştigătorii vor merge pentru rezultatele şi efortul lor, în tabere gratuite organizate de ATOR.

6 copii iubitori de şah au câştigat premii frumoase la Concursul organizat sâmbătă, la Protopopiatul din Pașcani de Asociația Tineretul Ortodox Român. Fiecare dintre ei poate merge în tabere gratuite, organizate de ATOR pentru copii şi tineri.

La concurs au venit să se înscrie peste 20 de copii între 7 și 16 ani,care au fost grupați în 2 categorii de vârstă, pentru a împărți echitabil nivelul de dificultate al partidelor.

Prima categorie a cuprins 15 copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, iar a doua categorie a fost formată din 6 tineri cu vârste cuprinse între 12-16 ani.
Etapele din concurs au presupus susținerea a câte 5 partide de consecutive pentru fiecare dintre participanți, iar la sfârșit au avut loc jocuri de șah pentru departajare, în sistem elvețian.
Copiii s-au implicat în partidele de șah susținute, fiind interesați în mod evident de astfel de activități, deși pentru unii dintre ei întreaga competiție a durat mai bine de 3 ore.

În cele din urmă câștigătorii pe cele două grupe de vârstă au fost:

Categoria I: Copiii între 7-12 ani
Beniamin Iancu(locul I),
Spătaru Iustin(locul II),
Moșneagu Iulian Ciprian(locul III),
Categoria a II-a: Copiii între 12-16 ani
Iancu Timotei- (locul I),
Câmparu Constantin Cosmin(locul II)
Ciur Alexandru(locul III).

Și voluntarii s-au bucurat atât de interesul copiilor, cât și de faptul că astfel de activități îi ajută pe toți să comunice și să învețe lucruri utile.

”Tinerii au avut ocazia de a-și împărtăși pasiunea pentru șah, dar și de a interacționa unul cu altul. Micii jucători de șah și-au dat mâna, au făcut cunoștință și au luat o gustare la finalul concursului. Un aspect surprinzător îl constituie interesul generației gimnaziale pentru sportul minții. Nădăjduim la o colaborare și mai bună în următoarele ediții ale acestui concurs” , declară Emilian Donisanu, unul dintre voluntarii A.T.O.R., implicați în proiect.

Și premiile pe care le vor primi copiii sunt tentante și folositoare, fiind vorba de participarea gratuită la o tabără A.T.O.R. pentru fiecare dintre cei 6 câștigători, care au obținut un loc pe podium, după cum urmează:
Premiul I – Tabăra de vară de la Nemțișor
Premiul II- Tabăra ”Tânărul Ieșean” din capitala Moldovei
Premiul III- Tabăra de la Zoițani din județul Botoșani

Mai menționăm că în situația în care câștigătorii nu au dorit să participe la aceste tabere, au fost răsplătiți cu contravaloarea fondurilor alocate în acest sens, însă cu toate acestea participarea copiilor nu a fost motivată de avantaje materiale, ci de dragostea pentru acest „sport al minții”.
Aveți mai jos și galeria foto de la eveniment.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow