33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Căştigătorii concursului de protecţie civilă

concurs

Cu emotie si multa ambitie, zeci de copii din Pascani si imprejurimi au participat astazi, 24 mai la cea de-a noua editie a concursului de protectie civila „Cu viaţa mea, apăr viaţa”. Dupa cele doua probe, teoretica si practica, cei clasati pe locul I au fost, la gimnaziu Scoala Cioharani, iar liceu formatia Clubului Copiilor. Inmanarea premiilor a fost facuta de catre viceprimarul Pascaniului, Vasile Axinte.

Concursul care s-a desfasurat pe parcursul a catorva ore, a avut loc la Sala de Sport de langa Stadionul Municipal Pascani, incepand cu ora 10.00. Aici s-au prezentat echipe de la scolile din Pascani, Gastesti, Lunca sau Valea Seaca. Dintre obiectivele acestei competiţii enumerăm: cunoaşterea măsurilor de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă, formarea deprinderilor practice de acordare a primului ajutor, conştientizarea importanţei voluntariatului în domeniul situaţiilor de urgenţă. Echipele clasate pe locul I la cele două probe vor participa la etapa judeţeană a concursului, programată să se desfăşoare în data de 30 mai. Premiile au constat si in bani, cate 150 de lei pentru primul loc, 100 lei al doilea, 50 lei pentru ocupantii locului 3.

Dupa cele doua probe, clasamentul este urmatorul: liceu – locul I Clubul Copiilor Pascani, locul II Colegiul National „Mihail Sadovenau” Pascani, locul III Colegiul Tehnic CF Unirea Pascani. La gimnaziu, surpriza a fost ocupantii locului I – Scoala Cioharani, locul II Scoala Lunca, locul III Scoala Gastesti.

Mentionam ca la ultima editie a acestui concurs, elevii participanti de la Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani şi Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Hîrlău s-au clasat pe locul III la etapa naţională, la categoriile gimnaziu şi  liceu. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow