23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Case și anexe gospodărești inundate la Mircești și Hălăucești

Ploile abundente de saptamana trecute au facut prapad si in comunele din apropierea municipiului Pascani. In Mircesti si Halaucesti, mai multe case si anexe gospodaresti au fost inundate. Prefectura Iasi a facut un raport al pagubelor din judet si vor fi cerute ajutoare de la Guvern pentru cei afectati, anunta prefectul, Marian Grigoras. 
Fenomenele meteorologice produse în ultimele zile au afectat 22 de comune din județul Iași, atât din bazinul Siretului, cât și din bazinul Prutului.
Conform rapoartelor operative transmise de comune, rezultă următoarele:
– au fost avariate un număr de 9 case și 9 anexe gospodărești din comuna Mircești;
– au fost inundate 8 case în comuna Schitu Duca;
– în comuna Golăești au fost inundate 10 anexe gospodărești;
– în comuna Hălăucești au fost inundate 4 anexe gospodărești.
Au fost afectate, de asemenea, 9.9 km de drumuri județene, 116 km drumuri comunale, 26 km drumuri agricole și forestiere, 3 poduri, 4 podețe, 215 ha terenuri agricole.
Gravitatea pagubelor înregistrate va fi verificată punctual în teren, pentru locuințe urmând a fi transmise solicitări de acordare a unor ajutoare de urgență la Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale.
Un raport al pagubelor va fi transmis și Companiei Naționale de Investiții, în vederea acordării fondurilor necesare reabilitarii drumurilor afectate” se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Prefecturii Iasi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI