More

  Week-end cu incendii. Două case au fost mistuite de flăcări

  Array

  Două case au fost mistuite de flăcări în acest week-end. A fost nevoie de intervenţia pompieriilor pentru stingerea incendiilor. Specialiştii atrag atenţia la sistemele de încălzit odată cu venirea sezonului rece şi să nu se lase focul ce încălzeşte casa nesupravegheat, pentru că o singură scânteie căzută din sobă poate incendia toată locuința. Nici sistemele de încălzire electrice nu trebuie lăsate nesupravegheate pentru că, şi în cazul acestora un scurt circuit poate provoca incendierea clădirii.
  Două case au fost mistuite de flăcări în acest week-end din cauză că proprietarii nu şi-au curăţat sobele şi au pus pe foc obicte inflamabile.
  Pompierii păşcăneni au intervenit în ziua de sâmbătă, 10 octombrie, în jurul orei 14.00 la o locuinţă din Ciohorăni pentru a stinge flăcările ce au cuprins o casă. Proprietarii au pus obiecte inflamabile în sobă, iar într-o clipă, în camera a izbucnit un incendiu care a ars în întregime plafonul, tâmplăria, mobila şi electrocasnicele care se aflau în cameră.

  Tot în aceeaşi zi, pompierii de la Hîrlău au fost solicitaţi în comuna Cornele Caprei pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă. A ars în întregime acoperişul locuinței, tâmplăria, dar şi bunuri aflate în clădire. Cauza probabilă a incendiului a fost o scânteie căzută din sobă.

  Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu victime umane, însă pagubele sunt de câteva zeci de lei.
  Reprezentanţii ISU sfătuiesc proprietarii locuinţelor să îşi curățe sobele şi hornurile înainte de a face foc în casă, să nu lase sursele de încălzire nesupravegheate și să nu pună materiale textile sau alte materiale cu risc de aprindere în apropierea focului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI