15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un „sat fantomă” din sudul Italiei, pune pe masă o ofertă atractivă, menită să atragă rezidenţi, după ce populaţia a scăzut drastic, la doar câteva sute de locuitori. Oamenii care aleg să se mute aici vor primi fie o locuinţă, fie suma de 5.000 de euro, pentru a deschide o afacere locală.

Satul Roseto Valfortore, situat în Foggia, sudul Italiei, pune la bătaie toate „armele”, în încercarea de a atrage rezidenţi. Rămas aproape pustiu, cu puţin peste 900 de locuitori, autorităţile vor să resusciteze locul şi să atragă investitori. Planul este simplu, relatează Corriere della Sera. Cei care aleg să se mute în localitatea muntoasă, cu peisaje care îţi taie răsuflarea, vor fi premiaţi fie cu o locuinţă, fie cu suma de 5.000 de euro. Vor primi banii dacă intenţionează să deschidă o afacere locală în sat.

Case şi premii de 5.000 de euro pentru cei care vin în sat

Fondurile sunt alocate de Ministerul de Interne din Italia, iar primarul Lucilla Parisi a decis să împartă banii în tranşe individuale de cel mult 5.000 de euro, care să favorizeze „noile activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru”. Pe site-ul municipalităţii există mai multe detalii pentru persoanele interesate de ofertă. Obiectivul principal este asigurarea unui mediu de afaceri care să ţină familiile în localitate, dezvoltând economic regiunea. Resursele financiare vor fi alocate în ordinea cronologică a aplicaţiilor înregistrate, în limita fondurilor disponibile. Înscrierile se încheie pe 28 februarie 2022. De asemenea, e prevăzută şi o a doua fază a proiectului.

Lupta autorităţilor din Italia împotriva depopulării

Nu este prima iniţiativă de acest fel a autorităţilor din Roseto Valfortore. În luna aprilie a anului 2021, primăria a decis să repartizeze casele părăsite unor persoane fizice sau investitorilor, un proiect similar celor în care sute de case au fost scoase la vânzare pentru suma de 1 euro. Rămâne de văzut dacă strategia oficialilor va da roade, câştigând astfel bătălia împotriva depopulării.

sursa observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow