36.3 C
Paşcani
miercuri, iulie 17, 2024

Casa si gradina: Cateva idei pentru a amenaja o gradina ca-n povesti

Visul celor mai multi dintre noi este sa avem propria casa. Fie ca o cumparam sau o construim in regie proprie, ea este locul in care ne petrecem cea mai mare parte a vietii si ne incarcam bateriile pentru a face fata incercarilor cotidiene. Pentru cei care aleg sa traiasca intr-o casa la curte, gradina aduce culoare, miresme si sunet.

Ca orice lucru bine facut, amenajarea unei gradini trebuie sa inceapa cu proiectarea acesteia. Este adevarat ca gradina poate suferi modificari in timp,  dar ea trebuie organizata dupa niste idei. Pentru inceput, trebuiesc inventariati copacii existenti si integrarea lor in conceptul general.

Daca esti o persoana careia ii place sa petreaca mult timp in aer liber fara sa se deplaseze si esti si un pasionat al bucatariei, trebuie sa iei in calcul construirea unei bucatarii de exterior sau a unui gratar. In limita permisa de buget, ar fi ideal ca in centrul gradinii sa fie un foisor. Acesta poate fi folosit ca loc de servire a mesei, adapost pentru soare sau ploaie, birou, atunci cand ai de lucru la domiciliu, sau pur si simplu ca loc de relaxare, unde sa citesti ziarul sau o carte, sa urmaresti un film, sa-ti pregatesti biletul zilei de azi la pariuri, sa stai cu familia sau sa primesti musafiri.

Daca vei cauta pe internet, vei gasi o multime de idei pentru a construi un foisor, de la cele de sticla, la cele din barne de lemn, in stil rustic, sau chiar unul de metal cu perdele. In functie de preferinte, puteti aduce gratarul in apropierea acestuia sau puteti construi un semineu pentru zilele mai racoroase.

Pentru copii se poate amenaja un loc de joaca, care, pe langa popularul leagan, sa contina si alte aparate, in functie de spatiu si posibilitatile financiare. Tot in functie de acesti factori, dar si de altii, puteti sa va hotarasti si asupra altor constructii in gradina (foarte apreciate sunt micile iazuri, sau chiar cascadele). O data stabilita amplasarea constructiilor, este cazul sa treceti la delimitarea straturilor de flori sau, daca va doriti, a straturilor de legume.

Continuarea pe casa-gradina.ro

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70