More

  Incendiul la Capela din Paşcani

  Array

  Incendiul la Capela din Paşcani. Pompierii păşcăneni au intervenit imediat şi au reuşit să stingă flăcările care au curpins etajul superior al casei praznicale. Pagube însemnate nu au fost iar pompierii au reuşit să salveze arhiva bisericii. Cauza probabilă a incendiului a fost hornul necurăţat şi amenajat necorespunzător.

  incendiu capela 1
  Alarmă de incendiu în centrul oraşului, la Capela din Paşcani, în această după amiază. Fumul gros care ieşea din acoperişul casei praznicale a speriat trecătorii care au sunat de urgenţă la 112 pentru ajutor. La faţa locului s-au deplasat două maşini cu apă şi spumă de la Subunitatea de Pompieri din Paşcani. S-a acționat imediat şi pompierii au reuşit să stingă incendiul, fără să se propage şi la celelalte clădiri din apropiere.

  Şi oamenii bisericii au dat o mâna de ajutor pompierilor. Pentru că s-a intervenit cu rapiditate, arhiva lăcaşului de cult, depozitată în clădirea care a luat foc, a fost salvată. Din fericire nu au fost victime. Locul era pregătit pentru un praznic.
  incendiu capela 2
  Preotul protopop Pavel Postolachi a venit la faţa locului şi a spus că urmează să fie reconstruit şi renovat ce a ars – acoperişul şi etajul superior al clădirii, conform legii. El spune că s-a făcut foc în sobă şi de aici din cauza unei scânduri aflate în apropiere a izbucnit incendiu.

  La faţa locului au venit şi echipaje de poliţişti. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs incendiu.
  Preotul paroh Pavel Postolachi a spus că în acel loc urmează să fie amenajată o biblioteca. Amintim că tot în acest an, a fost alarmă de incendiu în aceeași locație, în noaptea de Înviere.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI