11.9 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022
Array

Incendiul la Capela din Paşcani

- Advertisement -

Incendiul la Capela din Paşcani. Pompierii păşcăneni au intervenit imediat şi au reuşit să stingă flăcările care au curpins etajul superior al casei praznicale. Pagube însemnate nu au fost iar pompierii au reuşit să salveze arhiva bisericii. Cauza probabilă a incendiului a fost hornul necurăţat şi amenajat necorespunzător.

incendiu capela 1
Alarmă de incendiu în centrul oraşului, la Capela din Paşcani, în această după amiază. Fumul gros care ieşea din acoperişul casei praznicale a speriat trecătorii care au sunat de urgenţă la 112 pentru ajutor. La faţa locului s-au deplasat două maşini cu apă şi spumă de la Subunitatea de Pompieri din Paşcani. S-a acționat imediat şi pompierii au reuşit să stingă incendiul, fără să se propage şi la celelalte clădiri din apropiere.

Şi oamenii bisericii au dat o mâna de ajutor pompierilor. Pentru că s-a intervenit cu rapiditate, arhiva lăcaşului de cult, depozitată în clădirea care a luat foc, a fost salvată. Din fericire nu au fost victime. Locul era pregătit pentru un praznic.
incendiu capela 2
Preotul protopop Pavel Postolachi a venit la faţa locului şi a spus că urmează să fie reconstruit şi renovat ce a ars – acoperişul şi etajul superior al clădirii, conform legii. El spune că s-a făcut foc în sobă şi de aici din cauza unei scânduri aflate în apropiere a izbucnit incendiu.

La faţa locului au venit şi echipaje de poliţişti. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs incendiu.
Preotul paroh Pavel Postolachi a spus că în acel loc urmează să fie amenajată o biblioteca. Amintim că tot în acest an, a fost alarmă de incendiu în aceeași locație, în noaptea de Înviere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow