15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Casa Memorială “Garabet Ibrăileanu” în Târgu Frumos

Administraţia locală din Târgu Frumos intenţionează să amenajeze o casă memorială închinată scriitorului Garabet Ibrăileanu. Locaţia va fi pe strada Cuza Vodă, în imobilul unde a funcţionat fosta Şcoală Generală nr. 3.

Subiectul a fost adus în atenţia aleşilor locali în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute când, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre prin care se solicită Ministerului Educaţiei Naţionale aviz pentru schimbarea destinaţiei clădirii în care a funcţionat şcoala. După obţinerea autorizaţiei, administraţia locală intenţionează să reabiliteze imobilul şi să îl transforme în casa memorială a scriitorului.

Consilierul local, Sergiu Enea spune că amenajarea unei Case Memorială în cinstea marelul scriitor Garabet Ibrăileanu născut în oraşul Târgu Frumos va da un plus de valoare culturală localităţii.

Garabet Ibrăileanu s-a născut pe 23 mai 1871 în Târgu Frumos. De-a lungul vieţii a fost critic şi istoric literar, eseist, pedagog, redactor literar şi romancier, fiind una dintre cele mai influente personalităţi din literatură română a primelor decenii ale secolului XX.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow