14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Casa ingerilor din Targu Frumos. Zeci de copiii sunt luati de langa parinti si dusi intr-un centru de plasament, din cauza saraciei

Situatie dramatica in judetul Iasi. Din ce in ce mai multi copii minori sunt luati de asistentii socialii din sanul familiei si dusi in centrele de plasament din cauza saraciei si a conditiilor inumane oferite de parinti. Numai anul trecut la Centrul de Plasament Targu Frumos, au ajuns circa 60 de copii . Institutia adaposteste acum peste 300 de minori, fiind cea mai importanta casa de adoptie din judetul Iasi. Nu toti sunt luati din sanul familiei pentru a putea spravietui. 20 dintre ei au fost abandonati de familii iar altii sunt orfani. Tot aici sunt adapostiti dar cu regim special zeci de copii cu dizabilitati si deficiente mentale sau minori care au savarsit infractiuni pentru care nu pot raspunde in fata legii.

Mentionam ca la nivelul judetului Iasi sunt inregistrati peste 1500 de copii in centrele de plasament din subordinea Directiei Generale de Asistenta Generala si Protectia Copilului. O parte dintre ei au ocazia sa isi vada parintii doar in vacante scolare.

Alte articole