17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti.

In primele luni ale anului au avut loc evenimentele dedicate Zilei Culturii, Ziua Unirii, Dragobetele, spectacol de martisor si de Ziua Mondiala a Teatrului.

In aceasta luna, institutia de cultura propune o intalnire cu preotii din Protopopiatul Pascani in contextul sarbatorilor pascale si un spectacol coregrafic pentru Ziua Internationala a Dansului.

In urmatoarele luni vor fi marcate cele mai importante evenimente istorice, vor fi spectacole folclorice cu Ansamblul Rapsozii Siretului, piese de teatru ale Trupei Prometeu dar si simpozionul dedicat academicianului Constantin Ciopraga.

Pe perioada vacantei de vara, in lunile iulie-august, Casa de Cultura isi propune sa organizeze ateliere recreative pentru copii, cu desen, dans, muzica, teatru si alte activitati.

In toamna cele mai importante evenimente vor fi urmatoarele: „Domnilor profesori, cu dragoste”, manifestare dedicata Zilei Mondiale a Educatiei, Festivalul Rampa Teatrala, Luna Culturii la Pascani si zilele Mihail Sadoveanu.

In incheierea anului, luna decembrie va putea aduce spectacole de Ziua Nationala a Romaniei si de Craciun si Festivalul de Datini si obiceiuri de iarna.

Lipsesc din programul de activitati manifestarile dedicate Zilelor Municipiului Pascani, Targul Mesterilor Populari si un festival folcloric national, ce ar fi urmat sa aiba loc pentru prima data.

Suma estimata pentru activitatile propuse este de 150.000 de lei.

De precizat este faptul ca bugetul total al Casei de Cultura din Pascani pentru acest an ar fi de 900.000 de lei. Mai bine de jumatate ar fi cheltuieli de personal, iar restul cheltuieli materiale.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow