14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Casa de Cultură Hîrlău la un pas de a fi transformată

sedinta harlau

Casa de Cultura din Harlau a fost la un pas de a intra in subordinea Consiliului Local. In sedinta de ieri, legislativul local din oras a avut pe ordinea de zi un proiect de hotarare pentru retragerea personalitatii juridice, institutiei de cultura din oras.
Principalele motive pentru aceasta propunere au fost explicate chiar de edilul, Constantin Cernescu. El a precizat ca potrivit unei ordonante, un director ar trebui sa aiba in subordine minim 15 salariati. La Casa de Cultura din Harlau, ar fi insa doar 5 angajati. Un alt motiv ar fi faptul ca actualul director refuza sa prezinte un raport de activitate si de management, prin care sa justifice banii care sunt cheltuiti pentru diferite evenimente.

Si o parte din consilierii locali au fost de acord cu acest proiect de hotarare, care ar presupune si economii la bugetul local.
De cealalta parte, au fost si consilieri nemultumiti de aceasta propunere si care au precizat ca in acest caz si Centru de zi pentru adulti ar trebui sa ramana fara personalitate juridica.

Intr-un final, proiectul nu a fost aprobat. Unul dintre consilieri a lipsit, iar din cei 16 prezenti, patru s-au abtinut, unul s-a impotrivit iar 12 au fost de acord. Astfel ca, potrivit legii administratiei, daca doua treimi din legislativul local nu aproba proiectul, acesta nu se transforma in hotarare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

O ora de bezna, pe unele strazi ale Pascaniului

Probleme cu iluminatul public in municipiul Pascani. Odata cu lasarea noptii, mai devreme decat acum cateva luni de zile, o parte din strazile municipiului stau in bezna aproape o ora, in fiecare seara. Situatia a fost sesizata mai ales in suburbiile municipiului dar si pe unele strazi din zona Garii. In cursul zilei de marti, de exemplu, luminile au fost aprinse in jurul orei 20.20, desi afara era intuneric. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta, la ore diferite. //

Legislativul local, a treia sedinta extraordinara din acesta luna. Concursurile de table si scrabble, mai importante decât CA-urile școlilor

Legislativul pascanean se intruneste, din nou, in sedinta extrordinara, a treia din acesta luna. De acesta data dezbaterile vor avea loc online, la cererea primarului, fara nici o justificare, joi 23 septembrie de la ora 09.00 //

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI