5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Casa de Cultură Hîrlău la un pas de a fi transformată

sedinta harlau

Casa de Cultura din Harlau a fost la un pas de a intra in subordinea Consiliului Local. In sedinta de ieri, legislativul local din oras a avut pe ordinea de zi un proiect de hotarare pentru retragerea personalitatii juridice, institutiei de cultura din oras.
Principalele motive pentru aceasta propunere au fost explicate chiar de edilul, Constantin Cernescu. El a precizat ca potrivit unei ordonante, un director ar trebui sa aiba in subordine minim 15 salariati. La Casa de Cultura din Harlau, ar fi insa doar 5 angajati. Un alt motiv ar fi faptul ca actualul director refuza sa prezinte un raport de activitate si de management, prin care sa justifice banii care sunt cheltuiti pentru diferite evenimente.

Si o parte din consilierii locali au fost de acord cu acest proiect de hotarare, care ar presupune si economii la bugetul local.
De cealalta parte, au fost si consilieri nemultumiti de aceasta propunere si care au precizat ca in acest caz si Centru de zi pentru adulti ar trebui sa ramana fara personalitate juridica.

Intr-un final, proiectul nu a fost aprobat. Unul dintre consilieri a lipsit, iar din cei 16 prezenti, patru s-au abtinut, unul s-a impotrivit iar 12 au fost de acord. Astfel ca, potrivit legii administratiei, daca doua treimi din legislativul local nu aproba proiectul, acesta nu se transforma in hotarare.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow