0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Casa de Cultura din Pașcani, iluminată în roz, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân

1 oct campanie 2

Pascanenii s-au alaturat milioanelor de oameni din intreaga lume care lupta impotriva cancerului la san. Pret de cateva minute, in aceasta seara, 1 octombrie, Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani a fost iluminata in roz, ca simbol al sperantei si generozitatii. Evenimentul continua traditia din anii trecuti, cand si alta cladire a fost iluminata in roz in ziua de 1 octombrie – Ziua mondiala a luptei impotriva cancerului la san.

Voluntarii de la Asociatia Sansa 2010, impreuna cu cercetasii de la centrul local Crinii Pascani au impartit trecatorilor baloane, pliante cu informatii despre necrutatoara boala, dar si bratari. Elevii pascaneni au facut din zeci de gulgute aprinse, fundita roz – simbolul campaniei de luptă împotriva cancerului la sân în întreaga lume.

1 oct campanie 1

Mentionam ca doar trei cladiri din tara au mai fost iluminata in aceasta seara in roz, institutii din Bucuresti, Targu Mures si Pascani.

In fiecare an, sfatul tuturor femeilor care au cazut prada acestei crunte forme de cancer e acelasi: fiecare femeie trebuie sa mearga cat mai repede la medic. In lume, la fiecare trei minute, o femeie este diagnosticata cu cancer la san, iar la fiecare 14 minute, o femeie moare rapusa de aceasta maladie.
Cancerul la san este cea mai frecventa forma de cancer la femei. In Romania, cel putin 3.000 de persoane mor anual din cauza acestei boli. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow