Donaţie valoroasă de carte pentru Biblioteca Municipală Paşcani. Aproape 3000 de volume ale scriitorului Leonard Gavriliu au fost transportate astăzi de la locuita scriitorului, la sediul unităţii de cultură.

Ele au fost lăsate moştenire bibliotecii care îi poartă numele. Este vorba despre numeroase cărţi scrise sau traduse şi publicate de-a lungul timpului, o colecţie rară de cărţi de psihologie, literatură şi filosofie precum şi manuscrisele sale. Printre ele se afla şi teza sa de doctorat în psihologie precum şi caietele de studii şi corespondenţa cu scriitorii şi criticii literari ai vremii. Familia a donat bibliotecii şi un birou precum şi câteva obiecte personale care vor fi expuse în holul bibliotecii.
“Suntem onoraţi să primim în dar o astfel de comoară culturală. Cărţile vor fi inventariate apoi vor fi puse la dispoziţia publicului, pentru a fi împrumutate. Cele mai multe din ele, mai ales manuscrisele, vor putea fi consultate doar la sala de lectură.” a precizat conducerea bibliotecii.
De asemenea cele peste 20 de jurnale precum şi drepturile de autor ale scriitorului au fost donate directoarei institutiei,  Mihaela Cojocaru, pentru a fi publicate.

Cunoscutul om de cultură a încetat din viaţa pe 30 iunie 2018, la vârsta de 91 de ani. Biblioteca din Paşcani poartă numele scriitorului Leonard Gavriliu din anul 2017, în urma hotărârii Consiliului Local Paşcani.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider