1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Cărţile de alegător interzise la alegeri, deşi statul dă bani pentru tipărirea lor

De 14 ani de când au apărut, cărţile de alegător s-au dovedit inutile. Ele nu au fost folosite la niciun scrutin. Milioane de lei au fost însă irosite pentru tipărirea lor.
Cărțile de alegător au apărut în 1999 și ar fi trebuit să fie folosite pentru prima dată la alegerile din următorul an. Acest lucru nu s-a întâmplat și de atunci și până acum au fost tipărite peste 33 de milioane de cărți de alegător, iar banii cheltuiți, peste 13,5 milioane de lei, sunt bani aruncați pe fereastră.

De fiecare dată când au fost alegeri au existat temeri că, dacă oamenii folosesc și buletinul sau cartea de identitatea și cartea de alegător ar putea să apară vot multiplu. Așa că, de fiecare dată, cartea de alegător a fost interzisă.

Cu toate acestea, cartea de alegător încă se tipărește.

A existat o inițiativă a unui parlamentar de a interzice aceste cărți de alegător și să nu mai fie tipărite, dar a fost respinsă de Parlament.

Cărţi de alegător 1999 – 2013

Tipărite: 33.460.000

Costuri: 13.632.999 de lei

În schimb, noile buletine vor fi gata abia anul viitor, autorităţile îşi propuneau să facă schimbarea de anul acesta, însă totul a fost dat peste cap. sursa digi24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow