25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Cartea parintelui Mocanu lansata la Casa de Cultura VIDEO

lansare carte poza

Momente deosebite la Casa de Cultura, vineri 1 martie 2013. Printre martisoare, cercetasi sau tineri in costume populare a avut loc si un eveniment cu adevarat memorabil, lansarea cartii “Fire razlete din viata bisericeasca si laica a Epocii de Aur” scrise de catre parintele Mihai Mocanu.

Evenimentele de la Casa de Cultura au marcat inceputul oficial al primaverii. Cu aceasta ocazie, evenimentele au debutat la ora 17.00 in holul Casei de Cultura, cu un Atelier de artizanat in care mesterii populari Ana Victoria Filip si Maria Palgan, le-au aratat micutilor cercetasi pascaneneni cum se fac martisoarele.

A urmat un concurs de caligrafie la care au paritcipat elevi de la toate unitatile din oras.

Mai apoi manifestarile s-au mutat in sala mare de spectacole a institutiei, unde Istoria Simbolistica a Martisorului a fost prezentata de muzeograful Daniela Calistru.

Frumoasele costume populare din zona Pascaniului, au fost prezentate pe scena de catre grupul de copii Mostenitorii din Lunca Pascani, coordonati de profesoarele Eugenia Varlan si Aurica Tigata. Aceeasi tineri au interpretat si doua cantece din popor.

Publicul nu s-a plictisit pentru ca pe scena a urmat o sceneta numita “Legenda Martisorului”, in care actori au fost elevii de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, coordonati de catre prof. Cristina Liuta.

Cel mai asteptat moment al serii a fost lansarea post mortem a cartii parintelui Mihai Mocanu. Lansare ce a fost moderata de catre doi pofesori univeristari si anume Claudia Costin asistata de Constantin Dram, cel din urma fiind implicat puternic in tiparirea cartii.

Cuvinte frumoase a transmis si un alt sarbatorit al zile, doctorul Nicu Ionita care nu a putut fi prezent in sala pentru a-si sarbatori a 90 a primavara alaturi de public, din motive de sanatate. Cuvintele dr. Ionita au fost cititie chiar de catre fiica preotului Mocanu, Cristina, puternic emotionata de moment.

Despre parintele Mocanu a vorbit si parintele Costel Ungureanu, de la Biserica “Sfintii Voievozi”. El spune ca a avut norocul de a-l cunoaste bine pe regretatul parinte si ca in lacasul de cult pe care il pastoreste, se mai regasesc scrieri ale parintelui Mocanu.

Seara a fost incheiata de catre Corala Bisericii “Sfintii Voievozi” din Pascani dirijata de prof Doina Atomei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow