21 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Carne tocată, retrasă de la vânzare din Kaufland

Suspiciuni peste suspiciuni. În ultima perioadă, producătorii care au expuse produse din carne de vită pe rafturi au început să fie controlaţi la sânge de autorităţile abilitate şi Iaşul nu a făcut excepţie. Aproximativ 40 de probe au fost trimise în laboratoare pentru a fi verificate, însă în Iaşi nu s-a confirmat până acum că ar exista carne de cal vândută în loc de carne de vită.

Cu toate acestea, surse din cadrul lanţului de magazine Kaufland ne-au spus că începând de săptămâna trecută şi până ieri a fost retrasă o cantitate de 110 kilograme de pe rafturile celor patru supermarketuri din Iaşi.

Motivul? Carnea retrasă fusese adusă la Iaşi de la o firmă din Ploieşti. Este vorba de aceeaşi societate care livra carne pentru un Kaufland din Bucureşti, supermarket în care se bănuieşte că produsul ar fi din carne de cal şi nu de vită cum era înscripţionată.

Mai mult, în urmă cu două zile şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova a spus că în urma analizelor s-a confirmat că marfa era din carne de cal. Ulterior, la câteva ore reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară au spus că şeful DSV Prahova nu are dreptate din cauză că analizele nu au fost terminate.

Societatea din Ploieşti a fost amendată cu suma de 30.000 de lei, iar şeful DSV Prahova a precizat că mai există trei probe trimise spre verificare la laborator şi că se aşteaptă rezultatele pentru acestea. De precizat este că aceste probe au fost prelevate de mititei produşi de aceeaşi firmă din Ploieşti.

Ziarul de Iaşi a încercat atât telefonic, cât şi prim mail să obţină un punct de vedere de la Kaufland, dar până la închiderea ediţiei reprezentanţii lanţului de supermarketuri nu au dat vreun răspuns. ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow