4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Carne alterată de pui la Spitalul de Urgenţă Paşcani. Firma vinovată implicată în nenumărate scandaluri

Spitalul de UrgentaPacientii Spitalului de Urgenta Pascani au fost la un pas sa manance carne de pui stricata.

Noroc ca salariatii care au luat in primire alimentele au observat ca pulpele de pui erau in stare de putrefactie si au sesizat Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi pentru sanctionarea firmei vinovate.Mai exact, saptamana trecuta, pe data de 20 august, societatea care a castigat licitatia a trimis catre spital o cantitate de aproximativ 200 kilograme de carne de pasare.

Atunci cand comisia de receptie a controlat pachetele cu pulpe a ramas fara cuvinte deoarece acestea aratau foarte urat, aveau o culoare rosie-violacee, carnea se desprindea de pe os, grasimea prezenta fenomene de oxidare iar la extremitati toate oasele erau fracturate.

Imediat, angajatii unitatii medicale au returnat pachetele dar au luat cateva probe. A doua zi societatea a trimis o carne la fel de proasta care din nou a fost refuzata si din care s-a oprit cateva bucati pentru analize. Acestea au fost trimise la laboratorul DSVSA Iasi pentru a fi examinate.

Potrivit purtatorului de cuvant, directorul medical Diana Acsinte, in cursul zilei de astazi, s-a primit un raspuns telefonic din partea autoritatii din Iasi care confirma ca pulpele erau alterate si pacientii se puteau imbolnavi daca le consumau.

In acest sens, conducerea Spitalului de Urgenta a decis sa rezilieze contractul cu firma castigatoare si sa organizeze o noua licitatie pentru furnizarea unor alimente de calitate.

Se pare ca este vorba despre o societate nou infiintata dar care ar apartine de SC Miralex SRL cu sediul in Bacau, firma care in trecut a fost implicata in nenumarate scandaluri privind furnizarea unor produse alimentare stricate.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow