10.4 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Carnavalul de la Venetia: un sejur de vis, la preturi imbatabile

venetia

 

Masti reprezentand personaje din Commedia dell’Arte, masti colorate si stralucitoare, masti cu pene sau nu, costume de epoca, muzica de viori, o sala imensa de bal, intr-un palat pe Canal Grande, focuri de artificii cu licuriri in apa… bogatie, fast, placere, mister asta inseamna Carnavalul Venetian, ce are loc in perioada 02 – 12 februarie.

Istoria carnavalului venetian incepe in 1.162, iar primul document scris care il atesta dateaza din 1268 cand este mentionata folosirea mastilor, a costumelor de parada si de bal confectioante manual. Costumele pentru carnaval odinioara erau facute manual si reprezentau adevarate opera de arta, astazi este o mica industrie. Exista in Venetia centre pentru inchirierea sau cumpararea costumelor de carnaval, costume preistorice, costume „comerciale”, masti sau pelerine.

Agentiile de turism s-au pregatit din timp pentru clienti. Pentru un pachet de 3 zile, cu avionul, plecare din Bucuresti trebuie sa scoteti din buzunar peste 500 de euro. Aici sunt incluse taxele de aeroport, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4 stele. In pachet este inclus si turul Venetiei, cu ghid roman si participarea la Carnaval

Daca preferati autocarul, plecarea se face din Iasi, iar pretul este de 300 de euro. Aici sunt incluse
ghid roman insotitor, 2 nopti cazare cu mic dejun la Budapesta, hotel de 4*, o noapte cazare cu mic dejun la Viena, hotel de 3*, 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Ibis Padova 3* sau similar tur de oras Viena panoramic si pietonal, tur de oras Graz, tur de oras Budapesta, 2 zile de vizitare a Carnavalului din Venetia.

Festivitatile de deschidere si cele de inchidere ale festivalului sunt cele mai apreciate si indragite de catre turisti. Momentul de deschidere il reprezinta „Zborul ingerului”, o traditie foarte veche, care aduna o multime impresionanta in Piata San Marco.

In timpul zilei aveti parte de distractie gratuita, iar noaptea incep cinele festive in decorurilei somptuoase ale palatelor venetiene, valsurile si cadrilurile, Concertele Orchestrei de Camera a Venetiei si alte spectacole de opereta, al carui pret este stabilit in functie de programul serii.

Pe perioada desfasurarii festivalului au loc 24 baluri oficiale, cele mai reusite fiind cele din palatele Zanardi si Pisani Moretta.

Carnavalul din Venetia sau Carnevale cum este alintat de italieni marcheaza in traditia populara trecerea de la iarna la vara. Este unul dintre cele mai frumoase evenimente stradale si reprezinta cel mai amplu spectacol de masti din lume. ziarulorizont.info

Alte articole