21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Care sunt etapele în care tinerii fermieri pot obține 50.000 de euro pentru demararea unei afaceri agricole

Din momentul în care programul de finanțare destinat instalării tinerilor fermieri, aceștia vor putea obține, în anumite condiții, un ajutor financiar nerambursabil de 40.000 de euro sau 50.000 de euro pentru demararea unei afaceri agricole. Pentru a putea încasa acești bani, tinerii fermieri trebuie să îndeplinească mai multe condiții, iar etapele pe care aceștia le vor parcurge sunt prezentate în cadrul articolului de astăzi.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, în dezbatere publică, patru ghiduri ale solicitantului pentru liniile de finanțare destinate activităților agricole. Perioada aferentă consultării publice se va încheia în data de 21 mai 2018, urmând ca sesiunea pentru depunerea proiectelor să fie anunțată în perioada următoare.

Printre cele patru programe de finanțare se regăsește și submăsura 6.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsură prin intermediul căreia se acordă un ajutor financiar nerambursabil pentru instalarea tinerilor fermieri la conducerea unor exploatații agricole.

Prezentarea generală a acestei linii de finanțare este realizată într-un articol anterior.

Ghidul solicitantului definește tinerii fermieri ca fiind persoanele fizice care nu au împlinit, la data depunerii cererii de finanțare, vârsta de 41 de ani.

În continuarea acestui articol, abonații premium pot citi despre etapele pe care un tânăr fermier trebuie să le parcurgă pentru a încasa ajutorul financiar nerambursabil de 50.000 de euro:

  • înregistrarea tânărului fermier la Registrul Comerțului;
  • demararea activității agricole;
  • încasarea ajutorului financiar nerambursabil;
  • înregistrarea ca fermier activ a tânărului agricultor.

Sursa Avocatnet.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI