3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022

Care este cea mai eficientă dietă de slăbit? Înfometarea poate avea efecte dezastruoase pentru organism

Haideţi să vorbim despre sănătatea noastră. A venit vremea dietelor de primăvară. Atunci când am face orice că să scăpăm de kilogramele acumulate iarna trecută şi să ne etalăm corpul bine modelat. Pe cât sună de bine aceste diete minune, pe atât de mult rău ne pot face. Nu slăbim 10 kilograme în 10 zile. Atenţie, înfometarea poate avea efecte dezastruoase atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţea noastră. Paradoxal, trebuie să mâncăm ca să slăbim.

A fi în formă este un proces care ţine toată viaţa. Nu doar în sezonul de primăvară sau de vară. Aşa că oricât de paradoxal ar sună, o să mâncaţi mai mult dacă mergeţi la un nutriţionist să vă facă un plan de alimentaţie personalizat. Regula de aur? 5 mese pe zi, la aceleaşi ore, și un număr potrivit de calorii zilnice, care se calculează în funcție de înălțime, greutate și ritmul de viață.

Antonio Enache, tehnician nutriționist, antrenor de fitness: O luăm exemplu pe Maria care trebuie să slăbească 10 kilograme. Să zicem că Maria are 75 de kilograme, are 1.70m rată metabolică. Să zicem că în medie corpul ei arde 1700 de kcal, în stare de repaus 1800. În acel moment scădem 400 de kcal, 25 la sută din rată metabolică. 1400 kcal vom putem adaugă doar dacă face activitate fizică.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei

Micul dejun trebuie neapărat să conţină proteine, mai ales că este cea mai importantă masă a zilei.

Antonio Enache, tehnician nutriționist, antrenor de fitness: Un smoothie cu fructe legume proteine, fac unblender mare, îl beau și înseamnă un mic dejun. Poate să însemne o omletă, poate să însemne un iaurt cu câteva legume și cu două ouă fierte. Un ou șapte grame proteine. 75 și 90 gr proteine pe zi.

După două ore, o gustare formată dintr-un iaurt, o banană sau nuci este perfectă.

Antonio Enache, tehnician nutriționist, antrenor de fitness: Masa de prânz să nu depășească ora 13, 14. Este bine să obișnuim corpul nostru cu ora fixă. Dacă mâncați timp de o săpt la ora 13 vi se face foame la 12.45. Mâncăm o fasole, fără carne de porc, și o salată lângă. Mâine piept de pui la grătar cu o salată și un orez integral sau paște integrale. Și atunci avem și carbo și salată și proteine. Nu prajim carnea o facem pe grătar sau la cuptor. Corpul trebuie să primească nutrienți diferiți. Somon cu salată, humus cu altceva, nu trebuie să mâncăm o pizza la prânz.

Gustarea de la ora 5 nu trebuie să depășească 200 de calorii, iar cina trebuie să aibă jumătate din cantitatea pe care am consumat-o la prânz.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow