More

  Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii

  Rezultatele admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost făcute publice la finalul acestei săptămâni pentru toate cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene.

  Astfel, candidaţii care şi-au depus dosarele la TUIASI au aflat dacă au fost admişi la facultatea pe care şi-o doreau, dacă au fost repartizaţi la specializările menţionate ca a doua sau a treia opţiune sau dacă vor trebui să încerce din nou la admiterea din toamnă. În ceea ce priveşte mediile de admitere, candidaţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” au aflat primii dacă au fost admişi sau nu la specializările acestor facultăţi, rezultatele la celelalte nouă fiind publicate la finalul acestei săptămâni.

  La Facultatea de Arhitectură, perioada de admitere s-a încheiat pe 15 iulie, iar rezultatele au fost publicate pe 24 iulie, fiind singura facultate unde a fost nevoie şi de un dosar de lucrări pentru departajarea candidaţilor, pe lângă rezultatele de la bacalaureat. Astfel, ultima medie de admitere la Arhitectură a fost 7,43, candidatul având la bacalaureat media 6,95, iar la portofoliu 7,64.

  La Automatică şi Calculatoare, rezultatele au fost publicate pe 27 iulie, şi în cazul acestei facultăţi admirea încheindu-se mai repede, pe 24 iulie. Dacă, în anii trecuţi, la această facultate se susţinea examen de admitere, anul acesta s-a intrat doar pe bază de dosar. Astfel, ultima medie de admitere din acest an la Automatică şi Calculatoare a fost 9,66, realizându-se o medie între nota la matematică de la bacalaureat, cea mai mare notă dintre nota la matematică, nota de la informatică sau nota de la fizică de la bacalaureat şi media de bacalaureat.

  La nouă facultăţi s-a intrat cu media de la bacalaureat

  La celelalte facultăţi admiterea a fost mai simplă, fiind luate în considerare mediile de bacalaureat. Astfel, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ultima medie de admitere a fost, la buget, 7,23, la taxă intrându-se şi cu 6,23.

  La Facultatea de Construcţii şi Instalaţii s-a intrat anul acesta şi cu media 6,26.

  La Facultatea Construcții de Maşini şi Management Industrial s-a intrat anul acesta şi cu media 6.

  La Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ultima medie de admitere a fost 8,58

  La Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată s-a intrat în acest an şi cu media 8,03.

  La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, ultima medie din acest an este 6,03.

  La Facultatea de Mecanică, cea mai mică medie de admitere a fost 7,56.

  La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor s-a intrat în acest an şi cu media 6.

  La Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, ultima medie de admitere înregistrată a fost 6,05.

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-a decis: Purtarea măştii, inclusiv pe stradă, obligatorie în Iaşi până pe 31 august

  Întrunit astăzi, 14 august 2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută...

  Beneficiile puțin știute ale pudrei de cacao

  Cacao a fost prima dată folosită de civilizația Maya din America Centrală. Arborele de cacao a fost introdus în Europa de spanioli, în secolul...

  Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria

  Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august. Află ce tradiții și...

  Opinii