26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Cardurile sociale promise Guvern, distribuite cu o întârziere de 10 zile. Nu toate, iar oamenii mai au de aşteptat două săptămâni până vor primii banii

- Advertisement -

Cu o întârziere de zece zile, voucherele sociale promise de Guvern au început să fie distribuite. Nu toate însă, doar primul lot. Oamenii mai au însă de aşteptat cam două săptămâni ca banii să intre pe card.

Întârzieri există din cauza faptului că firmele nu pot emite toate tichetele în acelaşi timp. Va mai dura până la sfârşitul lunii iulie până când toţi beneficiarii vor primi aceste vouchere. Sunt 3 milioane de persoane care vor primi tichetele. Voucherele sociale în valoare de 250 de lei vor fi livrate în patru tranșe, o dată la două luni, până la finalul anului. Momentan se va distribui un prim lot de 35.000 de carduri electronice în mai multe judeţe, precum Ilfov, Brăila, Buzău, Olt, Galaţi.

Următorul lot de aproape 300.000 de carduri va fi livrat de angajații poștali săptămâna viitoare, la nivelul întregii țări. Urmând ca până la finalul lui iulie să se împartă toate voucherele. Prima încărcare a voucherelor se va face începând cu data de 20 iunie. Cardurile vor putea fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Sursa Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow