27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Caravana Meseriilor – Iași 2021

- Advertisement -

C.P. „Caravana meseriilor – Iași 2021”, proiect implementat de Centrul Judetean de Resurse si Asistență Educatională (CJRAE) Iasi, în scopul promovării învățământului tehnic și profesional, inclusiv dual, se va desfășura în perioada 22 februarie – 26 martie 2021.

Scopul proiectului este de a promova meseriile relevante pentru piaţa muncii, care pot fi alese de către elevi, în condiţiile unui traseu profesional sprijinit de şcoală şi de operatorii economici. Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor de informare si consiliere ale elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a si a părinților acestora, cu informatii si clarificări privind posibilitatea continuarii studiilor post-gimnaziale prin invatamant tehnic, profesional și profesional dual.

Realitatea ne arată că tehnologia se schimbă de la zi la zi, generaţia tânără are nevoie de consiliere şi orientare pentru carieră, operatorii economici duc lipsă de forţă de muncă, prin urmare comunitatea îşi uneşte forţele pentru a deveni relevantă pentru tinerii de astăzi, pentru a-i păstra ca cetăţeni activi.

”Caravana meseriilor – Iasi 2021” va cuprinde activități de colaborare între liceele tehnologice și școlile gimnaziale, activități de informare și consiliere a elevilor din mediul urban și rural, webinarii cu participarea angajatorilor, realizarea de materiale suport, elaborarea Catalogului meseriilor.

Activitățile se vor desfășura atât în unități de învățământ din municipiile Iași și Pașcani, orașele Târgu Frumos, Hârlău, Podu Iloaiei cât și în comunitatile rurale iesene.

Elevii din mediul rural, din clasele aflate la final de ciclu scolar, reprezintă grupul țintă prioritar pentru activitatea de orientare școlară și profesională, având în vedere riscurile crescute pentru aceștia de a nu-si continua studiile si de a abandona scoala. Dat fiind acest fapt, mentinerea în sistemul de învățământ pe o perioadă cât mai mare de timp a tinerilor constituie o prioritate pentru învățământul ieșean.

Ca urmare a derulării proiectului, beneficiarii directi, elevii și beneficiarii indirecti, părinții, vor fi mai informați în legătură cu oportunitățile de continuare a studiilor gimnaziale, prin trasee de școlarizare adaptate nevoilor și corelate cu domeniile lor de interes.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow