10.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Caravana de vaccinare Antibiotice, în comune din apropierea Pașcaniului

Compania Antibiotice, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, organizează începând de duminică 16 mai, Caravana a+, un centru mobil de vaccinare anti-Covid, ce se va deplasa în localităţi din mediul rural ce înregistrează o rată scăzută de vaccinare.
În fiecare duminică, pe parcursul a şase săptămâni, sau cât va fi necesar, Caravana a+ va facilita accesul la vaccinare a populaţiei. Prima oprire va fi în: Hălăuceşti, Stolniceni-Prăjescu şi Mogoşeşti-Siret.

Prin urmare, persoanele din aceste localităţi şi din împrejurimi, care doresc să se vaccineze cu serul Pfizer, sunt aşteptate la Centrul mobil de vaccinare a+, fără o programare prealabilă, fiind necesară doar prezentarea cărţii de identitate.

“Am luat decizia desfăşurării Caravanei a+ deoarece considerăm că susţinerea eforturilor autorităţilor privind vaccinarea populaţiei este şi responsabilitatea noastră, a celor ce deţin resurse umane calificate şi logistica necesară desfăşurării acestor acţiuni. Astăzi am primit vizita domnului prefect Marian Grigoraş, care a salutat implicarea noastră constantă în sprijinirea sistemului de sănătate. Dacă începând cu luna ianuarie ne-am orientat spre vaccinarea atât a angajaţilor proprii, cât şi a comunităţilor învecinate prin Centrul propriu de vaccinare, acum venim şi în sprjinul populaţiei din zonele rurale, unde accesul la vaccinare este dificil. În acest mod dorim să revenim sănătoşi la normalitate!“, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Caravana a+ se va realiza cu autocarul companiei, iar personalul necesar (medic, asistenţi, registratori şi voluntari) va fi asigurat de Antibiotice, în timp ce materialele sanitare vor fi asigurate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

„Compania Antibiotice a fost încă de la începutul pandemiei un sprijin necondiţionat în eforturile noastre de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Fie le-am solitictat noi expertiza şi au răspuns prompt, fie s-au oferit direct în mai multe momente în care orice ajutor era binevenit. Mulţumesc întregii echipe Antibiotice”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI