14.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Caravana Cuza la liceele din Pașcani și Târgu Frumos

De la primele ore ale dimineţii viitorii absolvenţi din Paşcani şi Târgu Frumos au putut consulta ofertele Facultăţilor din cadrul Universităţii Al. I. Cuza chiar la ei în liceu. Astăzi Caravana Cuza a poposit în cele două localităţi.

Începând cu ora 9.30 voluntari din partea universităţii au ajuns la Colegiul Naţional M. Sadoveanu din municipiu. Acolo, în laboratorul de fizică erau aşteptaţi de zeci de elevi curioşi să afle mai multe informaţii din viaţa de student. Prezentarea a început cu o expunere Power Point, după care şcolarii au avut un prim “seminar” unde au pus întrebări şi au aflat răspunsuri.

Alex, voluntarul UIAC, student la Geografie spune că nu este primul an când reprezintă universitatea şi din experienţa anilor trecuţi crede că a convins o parte din viitorii absolvenţi să urmeze cursurile de învăţământ superior la această instituţie.

La sfârşit, elevii au primit pliante ce conţin informaţii necesare pentru înscriere. Şcolarii spun că a fost binevenită iniţiativa deoarece vor să urmeze o facultate şi astăzi au aflat lucruri noi. De asemenea, printre preferinţele adolescenţilor se află Universitatea Cuza.

Viitori absolvenţi care nu au participat la prezentarea Universităţii Cuza pot afla mai multe informaţii despre oferta educaţională cu ocazia Zilei porţilor deschise ce va avea loc în perioada 18 – 22 aprilie în Iaşi.

La nivelul judeţului Iaşi sunt aproximativ 5452 absolvenţi de clasa a XII a. Majoritatea universităţilor din ţară încep sesiunile de înscriere după afişarea rezultatelor la Examenul de Bacalaureat.

Alte articole