13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Caravana ASCOR, sesiuni de discuții și ateliere cu tinerii din Brătești

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Român a organizat în cursul zilei de astăzi întâlnire cu tinerii la biserica Parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului” din Brătești. Astfel, au avut loc sesiuni de discuții, ateliere, dar au fost desfășurate și activități cu rol recreativ.

CP. Luni, 19 iulie, Caravana ASCOR a ajuns și la biserica Parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului” Brătești. Peste 50 de tineri și-au dat întâlnire într-un cadru liniștit alături de voluntari și facilitatori ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, întâlnirea gravitând în jurul temei: „Pe urmele Prietenului tuturor”.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, urmată de o conferință susținută de părintele Dan Turcu, misionar protopopesc al protopopiatului Pașcani. Ulterior tinerii au fost invitați la o serie de sesiuni de discuții pe grupe, ateliere și timp de recreere și socializare prin cânt și jocuri.

,, Pentru comunitatea nostră care este alcătuită și din tineri, ziua de astăzi oferă un prilej binevenit de întâlnire sub streașina bisericii.

Frumusețea acestei lucrări constă în faptul că această caravană este formată din tineri studenți de la facultăți diferite. Avem de exemplu studenți de la Facultatea de Matematică, de la Facultatea de Geodezie, sau Turism, dar care, uniți fiind de credința în Domnul Hristos, dăruiesc și altora din dragostea, cunoștințele și altruismul lor.

Scopul lor în această activitate este de a-i ajuta pe tineri să îl găsească pe Hristos în Sfânta Scriptură. Le-au vorbit tinerilor despre Sfânta Scriptură, despre Hristos – Prietenul nostru, a-l tuturor. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată! ” Pr. Ciprian Hapliuc.

Sfârșitul Caravanei a fost punctat prin oferirea unui set de trei cărți fiecărui participant. Caravana ASCOR se desfășoară în 35 de sate ale Arhiepiscopiei Iașilor și este un proiect ce reunește peste 1000 de tineri în jurul  unor valori comune.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI