24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Capitanul echipei de rugby fete al Romaniei: “Avem rezultate mult mai bune si mult mai valoroase decat fotbalistii, insa nu suntem ajutati”

Nu sunt o surpriza numeroasele mesaje de incurajare venite pentru rugby-ul pascanean, din partea cetatenilor. Din acest motiv am mers si am stat de vorba cu cea mai buna jucatoare de rugby din Pascani, Emilia Vizitiu, care la cei doar 23 ani ai sai a fost declarata deja jucatoarea anului 2011 si este deja nominalizata la acest titlu si pentru anul 2012. Ea spune ca a inceput rugby-ul dintr-o joaca iar din clasa a VII a inceput sa joace la echipe de fete a antrenorului Nicolae Tarcan. Ea isi aminteste ca a participa la zeci de turnee si in tara si in exterior, iar cel mai important este Cupa Mondiala a Universitatilor unde a jucat in compania reprezentativelor Marii Britanii, Japoniei, Frantei, Spaniei sau Belgiei.

Tanara jucatoare a terminat facultatea de Sport in cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, si in momentul de fata se ocupa de o grupa de 7 copii ce au varsta de 12 ani si pe care ii invata rugby aici la Pascani, fara a le cere nici un ban. Ea ne spune ca acesti copii sunt dornici de a jucat si vor sa invete cat mai multe despre acest sport.

Ca orice jucator sau antrenor de rugby din Pascani, s-a lovit inevitabil de lipsa conditiilor de la baza sportiva din zona vale. Ea spune ca jucatorii si antrenorii de la Clubul de rugby au apelat de multe ori la conducerea orasului, insa se pare ca nimeni nu ii aude, desi aduc an de an medalii si cupe pe care scrie numele acestui oras.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow