30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Capacitate 2013: Vlahuta si Dickens la proba de limba si literatura romana

foto proba la romana

Emotii  mari la unitatile de invatamant, unde astazi a inceput primul examen din cadrul Evaluarii Nationale 2013 si anume proba scrisa la Limba si literatura romana.

Astfel, la ora 9:00,  au fost deschise plicurile sigilate care contineau 2 subiecte.

Pentru inceput elevii au avut de analizat din punct de vedere grammatical si literar  un fragment din   opera ,, Durerile lumii”  scrisa de Alexandru Vlahuţă. Apoi au avut de realizat o compunere de maxim 250 de cuvinte in care sa evidentieze trasaturile uniui personaj din aceeasi opera scrisa de Alexandru Vlahuta.

La subiectul  al doilea  elevii au trebuit să-şi imagine ziua de Crăciun în anul 2200 şi să rezolve o serie de cerinţe pe marginea unui text din opera lui Charles Dickens, “Poveste de Craciun”.
Profesorii considera ca subiectele au fost de nivel mediu, accesibile celor care s-au pregatit pentru examen.

Examentul a fost de doua ore insa multi dintre elevi au iesit din sala inainte de expirarea timpului. Unii cu zambetul pe buze, altii usor dezamagiti. Cei mai multi dintre ei au spus ca subiectele au fost accesibile si ca se asteaptau sa obtina note peste 8.

Nu doar elevii au avut emotii astazi, ci si parintii care asteptau cu emotii  in fata scolilor. Multi dintre ei au spus ca a fost nevoie de meditatii pentru ca elevii sa vina pregatiti la examene.

Urmatoarea proba scrisa va avea loc joi 27 iunie 2013, la proba de matematica.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow