More

  Caniculă în următoarea perioadă. Vor fi făcute slujbe pentru ploaie

  Array

  Caniculă în următoarea perioadă. Vor fi făcute slujbe pentru ploaie

  “Este nevoie de ploaie” spun tot mai mulți gospodari care se uită cu ochii în lacrimi la culturile puse astă primăvară. Ei se roagă la Dumnezu că altfel nimic nu vor mai culege în toamnă, aproape totul fiind compromis. Preoții, pe lângă rugăciunile din biserici vor face și slujbe în anumite zone din oraș. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Zile de caniculă au fost anunțate de meteorologi în următoarea perioadă cu temperaturi resimțite ce pot depăși 40 de grade Celsius. Deja în biserici, preoții și enoriașii se roagă cerului să îndure și să ne trimită ploi. Oamenii suportă tot mai greu arșița, însă grija lor cea mai mare este ca animalele și plantele se vor usca de sete.

  Preoții au îngenuncheat în fața altarelor și l-Au rugat pe Cel de sus să abiă milă și să alunge seceta. Pavel Postolachi, protopopul de Pașcani, spune că pe lângă aceste rugăciuni, vor avea loc săptămâna viitoare și slujbe de ploaie pe câmpurile din Municipiu.

  Pășcănenii spun că totul se schimbă de la an la an iar clima este una dintre ele, iar noi trebuie să ne adaptăm. Pe lângă nevoia de ploaie și de rugăciune, ei spun că e nevoie și de sisteme de irigații.

  Slujbe pentru ploaie au avut loc anul trecut la Pașcani atunci când a fost adusă și icoana făcătoare de minuni de la Mânăstirea Secu – Sfânta Ana care o ţine în braţe pe Maica Domnului.

  Menționăm că în Moldova, temperaturile medii diurne vor crește de la 31 de grade în prima zi spre 34 — 35 de grade pe 28 și 29 iulie, când vremea va deveni caniculară în cursul după-amiezelor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt licitatie spatiu Pascani

  SCM GR I MUNCA COLECTIVA Pascani anunta scoaterea la licitatie pentru vanzare a spatiului in suprafata de 96,46 mp, situat in Pascani, strada Gradinitei, nr...

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  Incendiu la o locuință din Vânători

  În data de 01.2021, ora 13:46, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI