More

  Caniculă în tot judeţul. Cum va puteţi proteja

  Array

  Meteorologii au anunţat că următoarele două zile vor fi fierbinţi în aproape toată ţară, instituind avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă pentru marţi şi miercuri.

  cod-portocaliu-de-canicula-18509278

  Astfel, marţi, aproape întreg teritoriul, în afară de câteva judeţe din centrul şi nordul ţării, va fi acoperit de un val de căldură şi vom resimţi un disconfort termic accentuat, meteorologii instituind cod galben de caniculă.

  Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

  cod-portocaliu-de-canicula-18509278 1

  În după-amiază zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

  La nivelul Municipiului s-a luat hotărârea de a fi amplasate două corturi de prim ajutor, în centrul oraşului şi la Gara cu viitori asistenţi medicali de la Centrul de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt din Paşcani care vor avea grijă de trecători cu apă sau să fie luata tensiunea.

  Cetăţenii vor primi ajutor şi dacă se vor adresa farmaciilor, supermarketurilor, spitalelor şi administraţiei pieţelor din oraş.

  Medicii recomandă oamenilor ca în zilele caniculare să evite expunerea prelungită la soare între orele 10.00 şi 17.00, să bea un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute, să mănânce fructe şi legume, să evite consumul de alcoolul, cafea şi sucuri răcoritoare carbogazoase.

  Persoanele care trebuie să iasă din casă în orele amiezii trebuie să poarte haine din bumbac, în sau mătase naturală, de culoare deschisă şi să aibă pe cap pălării de soare. Totodată, se recomandă, înainte de a pleca de acasă, aplicarea pe faţă, braţe şi picioare a unei creme cu factor de protecţie ridicat.

  O atenţie deosebită trebuie acordată sugarilor şi copiilor mici, care trebuie feriţi de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Medicii atrag atenţia că o altă categorie vulnerabilă la temperaturile ridicate este cea a persoanelor vârstnice şi cu afecţiuni cronice. Persoanele care suferă de anumite afecţiuni trebuie să continue tratamentul conform indicaţiilor primite de la medici.
  Menţionăm că angajatorii sunt obligaţi că în zilele caniculare să ia măsuri de protecţie a lucrătorilor, printre acestea fiind asigurarea a cel puţin doi litri de apă pentru fiecare persoană, reducerea activităţii în aer liber şi alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Municipiul Pașcani și orașul Tg. Frumos din județul Iași, fruntașe la numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate populației

  Municipiul Pașcani și orașul Tg. Frumos din județul Iași, fruntașe la numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate populației. //

  Concurs pentru funcția de consilier debutant, la Miroslovești

  Administrația locală din comuna Miroslovești scoate la concurs o funcție publică vacantă în cadrul Compartimentului Financiar Contabil. Este vorba despre un post de consilier debutant, clasa I. //

  O stradă din Târgu Frumos, în plin proces de reabilitare | FOTO

  Într-o postare apărută pe pagina de facebook, primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vătămanu, anunță că au început lucrările pentru reabilitarea străzii Tudor Vladimirescu. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet