19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Candidaţii la alegerile locale nu au voie la manifestări sau serbări publice

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Prefectura face apel la candidaţii la alegerile locale să se abţină de la a-şi folosi funcţia publică pentru a deveni mai vizibili în timpul campaniei electorale. Autoritatea Elec­torală Permanentă (AEP) a interzis organizarea de acţiuni cu caracter electoral, precum spectacole sau serbări publice.

„Participarea unor candidaţi la astfel de evenimente poate deturna scopul iniţial, transformându-le în acţiuni electorale, interzise, conform dispoziţiilor men­­ţionate. Pentru a nu expune sancţiunilor pe organizatorii unor evenimente publice, avertizez candidaţii să nu participe în campania electorală la spectacole şi serbări. Organizatorii evenimentelor indicate trebuie să ştie că, în măsura în care AEP va considera spectacolul sau serbarea o acţiune care a fa­vo­rizat un competitor electoral, aceasta reprezintă o finanţare ilegală a campaniei electorale, sancţiunea fiind amenda de până la 25.000 de lei şi confiscarea sumei echivalente bugetului evenimentului“, a precizat prefectul Marian Grigoraş într-o postare pe contul său de Facebook.

Acesta a oferit ca variantă legală candidaţilor care ocupă funcţii publice posibilitatea delegării altor persoane pentru a-i reprezenta în acţiunile oficiale impuse de calitatea publică. În astfel de situaţii se află frecvent primarul interimar Mihai Chirica sau directorul aeroportului, Marius Bodea. Poziţia prefectului a provocat dezbateri aprinse, purtate în jurul întrebării în ce măsură lansarea Festivalului Internaţional al Educa­ţiei sau Ziua Familiei pot fi considerate evenimente cu caracter electoral.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI