21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Cand vor incepe lucrarile la noul sediu al Bibliotecii Municipale din Pascani

oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
credius.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
vivacredit.ro

Ultimele știri

Functionarii din Primaria Pascani au nevoie de luni de zile pentru a analiza ofertele de pret din licitatia pentru desemnarea firmei care va amenaja noul sediu al Bibliotecii Municipale. Desi plicurile au fost deschise pe trei decembrie 2015, nici pana acum nu a a fost stabilita firma castigatoare. Asta deoarce inca mai sunt solicitate lamuriri de la cele sase firme ramase in cursa. Mai mult prima licitatie demarata la inceputul anului trecut a fost anulata in urma a peste 100 de cereri de clarificari la proiectul tehnic.
Reprezentantii Primariei estimeaza ca pana la sfarsitul acestei luni ar urma sa fie incheiat contractul de executie, in conditiile in care nu vor fi contestatii. Valoarea lucrarilor, de la care s-a pornit licitatia este de 810 883 lei, fara TVA. Din Pascani au participat trei firme Marvio SRL, Lincas SRL si AS SEB Company SRL dar nu se stie daca s-au calificat in a adoua etapa de licitatie.
Investitia a fost aprobata de Consiliul Local si bugetata in acest an cu 700 000 lei. Noul sediu al bibliotecii urmează să fie amenajat la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi. În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. Tot acolo este este şi arhiva instituţiei.
În prezent Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI