Municipiul Paşcani nu prea ştie să îşi onoreze sportivii de performanţă. Opt păşcănence, fac parte din lotul naţional de rugby feminin iar echipa României din care fac parte a câştigat, de curând, titlul de vicecampioana europeană. De asemenea antrenorul lotului naţional, Neculai Tarcan este tot păşcănean. Consilierul local Vasile Avramiuc a vorbit despre performanţele lor, în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute a legislativului local. El a propus ca rugbistele păşcănene să fie invitate şi premiate în cadrul Zilelor Municipiului Paşcani., eveniment programat să aibă loc în perioada 19 – 21 iulie.
Reprezentanţii Primăriei au evitat să dea un răspuns concret. Asta deoarece pentru ediţia din acest an banii alocaţi sunt insuficienţi iar premierea sportivelor s-ar suprapune cu premierea şefilor de promoţie şi a celor cu cele mai bune rezultate la Capacitate şi Bacalaureat. Viceprimarita Gabriela Nedelcu a lăsat să se înţeleagă că rugbistele campioane vor fi premiate în cadrul Galei Sportului Păşcănean de anul viitor. viitor
Menţionăm că şcoala păşcăneana de rugby domina sportul cu balonul oval din România. Din echipa de fete fac parte Ana Maria Sandu, Maria Atomei, Gabriela Buciumana, Loredana Juncanariu, Daniela Glodeanu şi Emilia Vizitiu. În momentul de faţă echipa de rugby masculin este conducă de Marius Tincu.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider