24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

„Când strugurii se coc” la Hîrlău. Eveniment cu muzică, dansuri, lansare de carte, degustare de vinuri și expoziții

Când strugurii se coc la Hîrlău. Eveniment cu muzică, dansuri, lansare de carte, degustare de vinuri și expoziții. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Este toamnă, iar unul dintre cele mai apreciate momente este acela când strugurii se coc, iar mireasa lor cuprinde toate simțurile. Un eveniment dedicat acestui anotimp a fost organizat la Muzeul Viei și Vinului din Hîrlău, unde au spus prezent sute de persoane, de la poeți până la pictori și elevi sau consilieri locali.

S-au copt strugurii și la Hîrlău, acolo unde sute de hectare de viță de vie a fost culeasă. Astfel, ca de fiecare dată a avut loc o nouă ediție a sărbătorii mustului și vinului la Hîrlău. Unul dintre momentele pregătite pentru acest eveniment a fost acel al facerii vinului în fața invitaților. Gospodinele, îmbrăcate în straie populare, au întâmpinat oaspeții cu câte o cană de must după ce bobițele au fost stoarse în fața lor.

Deschidere oficială a fost făcută de directorul instituției organziatoare, care a vorbit celor prezenți despre roadele acestui anotimp.

Și dacă tot s-a discutat despre soiuri de vin, la eveniment a fost prezent și un reprezentat al unui centru viticol. El a vorbit despre vinurile produse în zona de nord a Moldovei și a dat spre degustare vinul din recolata de anul trecut. Speră ca la sărbători să fie din nou prezent cu vinul din acest an.

A urmat apoi vernisajul unei expoziții de pictură, a cincea expoziție gândită de reprezentnații Muzeului ce a purtat numele sugestiv de – buchetul de flori în pictura românească. Picturile aparțin familiei Mihai și Ana Iacob din București.

Evenimentul desfășurat pe parcursul a câtorva ore a fost gândit și cu momente pregătite de formația “Fluerarii” de la Sticlăria – Scobinți condusă de iubitorul de tradiții și folclor Costache Curecheriu. De asemenea, de la eveniment nu a lipsit și Ansamblul folcloric al Liceului Tehnologic din Hîrlău care a încântat pe cei prezenți cu frumoasele dansuri  moldovenești.

S-a menționat și despre două cărți scoase de sub tipare recent, scrise de actorul – artist emerit– Gheorghe Leahu. Este vorba despre “Destinul unui actor” și “Teatralitatea Hîrlăului”.

Încântați de eveniment au fost și edilii orașului care au felicitat conducerea Muzeului pentru evenimentul ce marchează toamna.

Menționăm că evenimentul organziat de Muzeul Viei și Vinului din Hârlău poartă denumirea de “Când strugurii se coc” și în acest an a ajuns la a XIa ediție.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow