21.9 C
Paşcani
joi, august 18, 2022
Array

Când şi cu ce bani va fi reabilitat iluminatul public

- Advertisement -

Administraţia din Paşcani a demarat procedurile pentru modernizarea reţelelor de iluminat public. La sfârşitul anului trecut a fost încheiat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate cu o societate din Bucureşti, iar indicatorii tehnici ar urma să fie aprobaţi înainte de dezbaterea bugetului pentru anul în curs. Contractul a fost semnat chiar cu firma Electromagnetica, cea care în toamna anului trecut a realizat la cerea Primăriei un studiu energetic cu mai multe soluţii de modernizare a iluminatului stradal.

Investiţia ar urma să fie realizată în maxim doi ani de zile cu bani de la bugetul local sau din credite.  Edilul municipiului spune reabilitarea iluminatului stradal este a doua să prioritate, după reabilitarea străzilor şi că intenţionează să ceară şi un ajutor financiar de la Guvern, pentru finalizarea lucrărilor.
Primarul Dumitru Pantazi susţine că au fost respectate procedurile pentru realizarea studiilor şi proiectelor iar achiziţia era prevăzută în programul de investiţii pentru anul trecut. Dacă va fi aprobată sursa de finanţare, va fi reabilitat iluminatul public pe majoritatea străzilor din Paşcani. Vor fi înlocuite reţelele şi vor fi montate lămpi cu consum mic de energie. Lucrările vor începe pe străzile Gării şi Nicolae Iorga şi vor fi extinse şi în suburbii.
Edilul municipiului spune că a renunţat la idea de a prelua reţelele de iluminat public de la EON. Asta deoarece pe majoritatea stâlpilor sunt montate şi alte reţele, cum ar fi cele de comunicaţii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow