22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

CÂND SE FOLOSESC ANVELOPELE DE IARNĂ?

Dacă în zonele muntoase ninge de câteva săptămâni bune, primii fulgi de zăpadă şi-au făcut simţită prezenţa ieri şi la Paşcani. Ca în fiecare an, şoferii sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, iar autoturimele peste 3,5 tone să aibă lanţuri.

Mare atenţie unde călătoriţi cu maşina. Odată cu primii fulgi de zăpadă, şoferii au obligaţia să îşi echipeze autoturismul cu anvelope de iarnă. Pe lângă cauciucuri, maşinile cu greutate peste 3,5t trebuie să aibă dispozitive antiderapante.

Şoferii care nu îşi echipează maşina cu anvelope de iarnă când carosabilul este plin cu zăpadă riscă amenzi usturătoare. Astfel, cei depistaţi vor fi sancţionaţi cu amendă între 9 şi 20 puncte, valoarea acesteia variind între 1.125 şi 2.500 lei. De asemenea, se va reţine certificatul de înmatriculare sau înregistrare a autoturismului, eliberându-se în schimb o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Poliţiştii rutieri sfătuiesc şoferii să adapteze viteza de mers la starea carosabilului. Dacă strada este umedă, acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă trebuie permită oprirea în siguranţă şi să se ţină cont că distanţă de frânare este mult mai mare.

Legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de la o anumită dată calendaristică, ci de starea carosabilului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow