22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Când încep Deniile din Săptămâna Patimilor

Într-o perioadă în care românii sunt mai mult cu gândul la Paşte şi la Florii, trebuie să ştim că, între cele două momente, un punct important îl reprezintă Deniile, respectiv Deniile din Postul Paştelui care sunt săvârşite începând cu Seara Floriilor şi până în Vinerea Mare, când se cântă Prohodul Domnului.

Denia este o slujbă religioasă care se face seara în fiecare zi a săptămânii dinaintea Paștilor,.Deniile aduc aminte atât de patimile suferite de Iisus, cât şi de anumite ritualuri sau de pilde date omului şi din care acesta are de reţinut anumite aspecte.

Ce semnificaţie au Deniile şi când încep ele

Deniile din Săptămâna Patimilor au semnificaţii diferite, în funcţie de zi. Astfel, conform crestinortodox.ro, în timpul Deniei de luni, de exemplu, se face pomenirea smochinului neroditor, blestemat de Hristos să se usuce pentru că nu avea rod. E o pildă dată omului, din care trebuie să reţină că Dumnezeu este atât iubire cât şi dreptate.

Denia de marţi reprezintă pomenirea celor zece fecioare. Vorbim despre cinci fecioare cu candelă şi cinci fecioare care au şi candelă, dar şi ulei. Candela fără ulei reprezintă realizarea de sine în totală nepăsare de ceilalţi, iar candela cu ulei reprezintă evlavia însoţită de milostenie.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow