10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Când e monopol şi profitul e gros: Directorii de la ApaVital au primit bonusuri de câte 12 salarii

Şefii ApaVital şi-au dublat leafa într-o zi. Consiliul de Administraţie al societăţii furnizoare de servicii de apă-canal a aprobat acordarea ca bonusuri anuale a unui număr de 12 indemnizaţii medii brute lunare. De acestea vor beneficia directorul general al ApaVital, Ion Toma, directorul tehnic, Mihai Doruş, şi directorul economic, Mariana Chirilă.

Nici ceilalţi şapte membri ai CA nu vor pleca acasă cu buzunarele goale, ei urmând să beneficieze de câte şase indemnizaţii lunare fiecare. “Bonusurile anuale se stabilesc în funcţie de gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă agregaţi. Pot fi egale cu zero, după cum pot fi de maxim 12 indemnizaţii lunare. Eu zic, că, pe ansamblu, aceşti bani sunt meritaţi, dacă ne uităm şi la performanţele economice ale societăţii”, a declarat Toma.

Directorul ApaVital are o indemnizaţie netă lunară de peste 8.000 de lei, aceasta fiind formată dintr-o componentă fixă şi alta variabilă, raportată la cantitatea de apă vândută. În 2013, Ion Toma a încasat 194.772 lei pentru activitatea desfăşurată ca manager al ApaVital. Suma a reprezentat echivalentul a 22 de indemnizaţii, întrucât CA i-a aprobat plata a doar 10 salarii ca bonusuri. Spre comparaţie, venitul anual declarat de fostul preşedinte Traian Băsescu la părăsirea Palatului Cotroceni s-a ridicat la aproximativ 70.000 de lei. Un membru al CA al ApaVital a încasat în 2013 indemnizaţii şi bonusuri reprezentând tot şase indemnizaţii, în valoare totală de 24.317 lei. Salariul lui Toma nu este totuşi cel mai mare din cadrul ApaVital. Directorul tehnic a încasat în 2013 indemnizaţii şi bonusuri în valoare de 210.000 lei, iar directorul economic a ridicat 209.000 lei.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow