18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

Când cad zilele libere legale în 2016. Multe vor fi în weekend

- Advertisement -

Față de anii trecuți, românii vor avea, potrivit legii, o zi liberă în plus. Este vorba de ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii. De asemenea, cei care au copii vor avea o nouă zi liberă pe an și este dedicată îngrijirii sănătății celor mici.
Ziua liberă urmează să se acorde unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv reprezentantului legal al copilului, în baza unei cereri depuse cu 15 zile înainte de vizita la medic.

Parintele care solicită ziua liberă trebuie, de asemenea, să dea o declarație pe propria raspundere, conform căreia nu a mai solicitat o zi liberă în anul respectiv în același scop, și nici nu va mai solicita.Au mai fost și alte propuneri pentru zile libere, însă nu au fost acceptate. De exemplu, un parlamentar PSD a propus ca ziua de 6 ianuarie, dată la care creștinii sărbătoresc Boboteaza, să fie una în care nu se lucrează, scrie greatnews.ro.

Codul Muncii prevede zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Internaţională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

Iată când vor cădea celelalte zile libere legale în 2016:

Anul Nou: 1 ianuarie (vineri) – 2 ianuarie (sâmbătă)

Ziua Unirii: 24 ianuarie – duminică

Paştele: 1 mai (duminică) – 2 mai (luni)

Ziua Internaţională a Muncii: 1 mai (duminică)

Rusaliile – 19 iunie (duminică): 20 iunie (luni)

Adormirea Maicii Domnului: 15 august (luni)

Sfântul Andrei: 30 noiembrie (miercuri)

Ziua Naţională a României: 1 decembrie (joi)

Crăciunul: 25 decembrie (duminică) – 26 decembrie (luni)

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow