17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021

Cand „bombeul pantofului are mai multa onoare” decat purtatorul

Ultimele știri

O intrebare pentru consilierul care sustine ca are mai multe onoare pe bombeul pantofului decat un om, adversar politic:

De ce ati mai votat HCL 228, in sedinta din 28.11 2019 – Acordul de cooperare dintre municipiul Pascani si orasul Ialoveni din Republica Moldova, daca, acum, contestati cu atata vehementa acordarea unui ajutor financiar, simbolic, fratilor moldoveni?
In minuta sedintei se arata ca documentul a fost aprobat de toti cei 19 consilieri pascaneni, inclusiv cei de la PNL, fara nici un comentariu, iar in referatul de aprobare, anexa la HCL, se arata ca „ se intentioneaza colaborarea celor doua localitati si pe plan financiar…”, modificare adusa la acord.
V-ati asteptat cumva ca prima plata sa fie facuta de distinsii cetatani din Ialoveni, municipiului Pascani? Eu cred ca daca noi am fi solicitat un astfel de ajutor l-am fi primit mai repede si cu bucurie de la ei!
Vorbim totusi doar de 10 000 Euro, o mica parte din suma de care ei au nevoie sa repare un drum. Mai putin, probabil, decat au cheltuit moldovenii pentru cazarea si ospatarea delegatiilor de la Pascani, mai ales pe timpul administratiei Crqciunescu -PNL. Lucrarea va fi facuta cu sau fara banii primiti de la noi, dar invitatia lor, de a le fi alaturi, a fost pentru consolidarea unei colaborari de durata, nu pentru a profita de noi. Este o investitie intr-o relatie, nu in betoane si asfalt asa cum cred mercantilii.

La randul sau Pascaniul a primit mult mai mult , atunci cand a avut nevoie, tot de la o localitate infratita – Fjell din Norvegia, de la cetatenii de acolo si autoritatea locala. Ei au venit sa ne aduca darurile, sa se bucure impreuna cu noi si sa ne cunoasca. Sunt convins ca si pascanenii ar face la fel daca, de exemplu, li s-ar cere sa doneze cate un euro pentru fratii de sange romanesc din Ialoveni. Cred ca s-ar strange o suma mult mai mare decat cea propusa sa fie alocata din bugetul local, adica tot din banii contribuabililor.
Din pacate la Pascani unii politicieni, mai ales din opozitie, inca mai cultiva ura. Pentru dezbinarea si manipularea maselor, pentru voturi! Totul se reduce la campania de terfelire a actualului primar, reprezentantul municipiului, indiferent de consecinte. Este greu sa combati argumentatia populista a consilierului Claudiu Bodoasca. El spune ,, cu prietenie pentru fratii nostri de peste Prut” – cat cinism, ca „in acest moment Pașcaniul are prea multe probleme proprii și nu-si poate permite sa finanteze investitii în Ialoveni”.

Evident ca municipalitatea are permanent nevoie de bani, tot timpul va fi ceva de facut pentru cetateni! Dar bunul simt, educatia, dramul de empatie si patriotism care ne-a mai ramas ne obliga sa fim, mai intai, oameni, nu hiene sau roboti. Ar trebui sa invatam bucuria de a darui, mai ales de sarbatori. Este cu atat mai de pret, cu cat sacrificiul este mai mare, si cele mai frumoase lectii le primim tot de la cei care au putin, dar il impart cu altii.

PS:
1 Domnnule Bodoasca, pentru pascanenii care au ramas fara caldura, dupa ce RAGCL a incetat furnizarea iar CLP a aprobat intrarea regiei in insolventa, Primaria acorda ajutoare financiare. Suma alocata, nu a fost inca cheltuita!
La cei cativa leuti care puteau fi adaugati la fiecare bursa sociala sau de merit, din banii propusi pentru Ialoveni – asa cum spuneti, sunt convins ca elevii ar renunta cu bucurie, pentru a face o fapta buna. Ei sunt mai destepti si mai lipsiti de interese meschine decat unii politicieni!
Si daca tot credeti ca Pascaniul nu se poate lipsi de 10.000 Euro de la bugetul local, mergeti si incasati-i de la seful dv de partid, consilierul Marius Pintilie. Convingeti-l sa achite folosinta pentru terenurile ocupate abuziv din domeniul public, fara contract si fara sa plateasca chirie sau concesiune. Paguba este mult mai mare, dar nu va pasa…
2. Am inteles ca la sedinta programata pe 16 decembrie urma sa participe si primarul de la Ialoveni. Nu va mai fi invitat, sau nu mai vrea sa vina! Cine isi asuma acest „frumos” inceput de colaborare intre cele doua localitati infratite?

Raspuns dupa reactia celui in cauza:

Domnule Bodoasca, scriu cand am timp, asta imi este meseria. Sunt propriul angajat, nu am un program de lucru fix, ci in functie de evenimente, la fel ca oricare din breasla. Nu am sporuri desi cel putin unul s-ar impune din cand in cand: cel de toxicitate. Va intereseaza cand postez eu pe site? F tare…! Dar dv ce faceti in timpul serviciului, nu la societatea dv? Verificati-va comentariile si invoirile in oras )))

Faceti o confuzie, intentionata – nu este prima data, intre opinie si stire/articol. Comentariul meu de aseara este o opinie, un pdv, si chiar asa a fost incadrat pe site. Am dreptul la opinii, diverse , colorate, etc. Spun ceea ce cred si nu trebuie sa va dau dv socoteala. Este si un articol scris tot de mine, pe acesta tema. Dar este diferit, cu doua opinii, cea a dv si cea a doamnei viceprimar – ati comentat pe marginea lui.

Nu m-am pozitionat de partea celor care conduc orasul, nu astea sunt cele doua parti ale problemei. Intrebarea era daca municipiul Pascani ajuta sau nu orasul Ialoveni. Dv spuneti ca nu este ok, eu si altii am argumentat ca ar fi necasar. Problema nu este ca unii sunt pro iar altii contra ci faptul ca ati votat un protocol de colaborare, inclusiv pe teme financiare, si ca va folositi de suferinte sau dorintele unor pascaneni pentru a va justifica rafuielile politice. Pana la urma recunoasteti ca nu propunerea pentru plata celor 10 000 de euro v-a deranjat atat de mult ci faptul ca nu ati fost invitat la semnarea acordului, adica la o cupa de sampanie )))

In legatura cu votul pentru insolventa RAGCL nici in minuta sedintei si nici in pv nu apare explicit ca dv v-ati abtinut. Pe inregistrarea video nu se intelege clar, dar am facut modificarea ceruta: din cei 19 consilieri prezenti, unul nu a participat la vot, iar altul s-a abtinut, restul au votat pentru intrarea in insolventa: PSD, PNL, PMP.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
17.9 ° C
19.1 °
16.7 °
95 %
3.1kmh
84 %
Dum
22 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
30 °
joi
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI