9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Cancerul la ficat, cauzat de ingredientele folosite în bucătării! Despre ce substanță chimică este vorba

- Advertisement -

Riscurile aflate în ingredientele la care nici nu te gândeai! Denumite „substanțe chimie pentru totdeauna” pentru că nu se descompun în mod natural, grupul de substanțe chimice sunt larg răspândite și se acumulează în oameni și în mediu foarte repede. Acestea se găsesc în tigăi, machiaje sau în detergentul de vase!

De asemenea, ele se găsesc în produse folosite zilnic și in industrie, mai exact, tigăile antiaderente, recipientele pentru mâncare, machiajele, covoarele sau textilele.

Cercetătorii au descoperit că persoanele cele mai expuse la substanța chimică au de 4,5 ori mai multe șanse de a dezvolta cancerul la ficat.
Ei cred că PFAS (substanțele polifluoralchilice), perturbă funcțiile ficatului și poate duce la boala acestui organ în câțiva ani.

De asemenea, oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud, spun că cercetarea lor este cu un pas înainte.

Cercetările anterioare au indicat că expunerea crește riscul de cancer la ficat, dar studiul din SUA este primul care confirmă legătura aceasta, fiind folosite mostre umane.

Echipa cercetătorilor a folosit mostre umane colectate dintr-un alt studiu
Echipa de cercetare a folosit mostrele umane colectate de la o Universitate din Hawaii, unde s-a urmărit același interes, dar a fost în zadar până la descoperirea americanilor.

Cercetătorii cred că PFAS duce la cancerul la ficat prin perturbarea metabolismului, astfel încât se ajunge la acumularea grăsimii, o afecțiune cunoscută sub numele de boală hepatică grasă non-alcoolică, care ar putea crește „dramatic” cazurilor de NAFLD.

CONTINUARE PE GANDUL.RO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow