0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Campionii de aur din Paşcani felicitați de Ministrul Sportului

campioni 2

Patru sportivi de performanţă din Paşcani s-au întâlnit astăzi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. Este vorba despre Diana Elena Crainiciuc şi Maria Grigoraş, care au obţinut medalia de aur la Campionatele Mondiale de Qwan Ki Do, organizate în perioada 3-5 aprilie la Bruxelles. Alături de ele au fost şi foştii campioni mondiali, Mirela Ancuţa şi Corneliu Miron de la Clubul Long Ho Paşcani. (sursa foto Agerpres)

Gabriela Szabó

 

 

 

 

 

Ei au fost însoţiţi de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale, Ovidiu Covaci.

 

Întâlnirea a fost organizată de Minister, cu scopul de a saluta succesele sportivilor români la competiţiile de arte marţiale din ultima perioada. La festivitate a participat şi maestrul Pham Xuan Tong — fondatorul stilului Qwan Ki Do-ului, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Qwan Ki Do, care se află în vizită în ţară noastră.

„Îi salut în primul rând pe sportivi, de când am primit această onorabilă funcţie de ministru, am spus că pe primul loc sunt sportivii, apoi vin antrenorii, federaţiile şi celelalte. Încurajez federaţiile naţionale să aducă multe evenimente internaţionale în România, tocmai pentru a ne dezvolta ca sport. Şi în anul 2014 am organizat câteva competiţii la arte marţiale. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi. Îl salut personal pe maestrul Tong, care a venit în România. Mă bucur că personalităţile care conduc destinele unui sport vin în România, să îi cunoaştem şi apoi să ne ridicăm la exigenţele federaţiilor internaţionale…” a precizat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului.

În acelaşi context, reprezentanta ministerului şi-a reafirmat sprijinul pentru sportivii de performanţă şi pentru participarea lor la competiţiile naţionale şi internaţional.

Menţionăm că România s-a clasat pe primul loc la medalii, în cadrul Campionatele Mondiale de Qwan Ki Do, din Belgia, din luna aprilie, cu 22 de medalii: 3 de aur, 10 de argint şi 9 de bronz.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow