More

  Campioni la sah, de mici

  Pasiunea pentru jocul mintii i-au urcat pe cele mai inalte trepte ale podiumului! Daniel si Eric, doi copii pascaneni care exceleaza in sah, au reusit sa fie cei mai buni la o competitie ce a avut loc la Vaslui, saptamana trecuta. S-au facut remarcati prin talentul lor si au invins sportivi din toata Romania si Republica Moldova.

   

  Astazi este despre Daniel si Eric! Doi copii din Pascani, in varsta de 11 si 8 ani, care au obtinut primele locuri intr-o competitie de sah, ce a avut loc saptamana trecuta la Vaslui.

  Primul dintre ei, Daniel Rangu, a luat medalia de aur. A invatat sa mute piesele si strategii bune de la tatal sau, de cand avea cinci ani. Apoi, a trecut la urmatoarea etapa. A mers la specialisti si s-a legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Pascani. In decursul anilor, a reusit sa adune cupe, zeci de diplome si medalii.

   

  Cel mai in varsta adversar cu care a jucat avea peste 80 de ani si a reusit sa il invinga. Nu ii se pare nimic greu si reuseste sa ramana concentrat intr-o runda de joc, chiar si patru ore. Scopul lui in acest sport este de a ajunge maestru.

   

  Locul al doilea in aceeasi competitie, Cupa Radical Grup, a fost castigat de Eric, in varsta de opt ani. Joaca de numai un an si patru luni si deja are in palmares zeci de premii.

   

  Ii place foarte mult sportul mintii si vrea sa faca performanta. Pentru asta se antreneaza mai multe zile pe saptamana si participa la zeci de competitii.

  Mentionam ca cei doi jucatori au obtinut si locul I, fiecare la categoria lui, la Cupa 1 Decembrie, de la Pascani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  Cum va fi recuperată materia predată în timpul şcolii online. Profesorii, plătiţi cu 100 de lei pe oră

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI