More

  Campioni la sah, de mici

  Pasiunea pentru jocul mintii i-au urcat pe cele mai inalte trepte ale podiumului! Daniel si Eric, doi copii pascaneni care exceleaza in sah, au reusit sa fie cei mai buni la o competitie ce a avut loc la Vaslui, saptamana trecuta. S-au facut remarcati prin talentul lor si au invins sportivi din toata Romania si Republica Moldova.

   

  Astazi este despre Daniel si Eric! Doi copii din Pascani, in varsta de 11 si 8 ani, care au obtinut primele locuri intr-o competitie de sah, ce a avut loc saptamana trecuta la Vaslui.

  Primul dintre ei, Daniel Rangu, a luat medalia de aur. A invatat sa mute piesele si strategii bune de la tatal sau, de cand avea cinci ani. Apoi, a trecut la urmatoarea etapa. A mers la specialisti si s-a legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Pascani. In decursul anilor, a reusit sa adune cupe, zeci de diplome si medalii.

   

  Cel mai in varsta adversar cu care a jucat avea peste 80 de ani si a reusit sa il invinga. Nu ii se pare nimic greu si reuseste sa ramana concentrat intr-o runda de joc, chiar si patru ore. Scopul lui in acest sport este de a ajunge maestru.

   

  Locul al doilea in aceeasi competitie, Cupa Radical Grup, a fost castigat de Eric, in varsta de opt ani. Joaca de numai un an si patru luni si deja are in palmares zeci de premii.

   

  Ii place foarte mult sportul mintii si vrea sa faca performanta. Pentru asta se antreneaza mai multe zile pe saptamana si participa la zeci de competitii.

  Mentionam ca cei doi jucatori au obtinut si locul I, fiecare la categoria lui, la Cupa 1 Decembrie, de la Pascani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis. //

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar. //

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet