10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Campioana argumentelor. Este din Paşcani şi participă la Campionatul Mondial de Dezbatere

O elevă de la o şcoală din Paşcani va merge pentru câteva zile în Anglia, la Oxford, pentru a participa la Campionatul Mondial de Dezbatere, unde vor fi prezenţi tineri din toată lumea, care s-au calificat de la fazele naţionale.

eleva unirea Laura Cornei

Laura Cornei este elevă în clasa a IX a la Colegiul CF Unirea din Paşcani. Abia înscrisă în Clubul de Dezbateri de la nivelul Municipiului şi coordonat de profesorul Daniela Orăşanu a reuşit să impresioneze juraţii prin discursul sau despre “Sustenabilitatea educaţiei”. Competia naţională a avut loc în urmă cu câteva luni, iar rezultatul a fost dezvăluit zilele trecute.

Laura va merge în luna iulie, în perioada 7 -10, la Oxford. Acolo se va întâlni cu tineri din 42 de ţări, de la SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, China, Rusia, Finlanda până la şcoli din India, Vietnam sau Singapore.

Vestea despre participare a lăsat-o fără cuvinte pe adolescenta. Până când va merge în Londra, va fi pregătită de profesorii care au coordonat-o, Daniela Orăşanu şi Simona Acsinte- Ioniţă.

Menţionăm că la Oxford se întâlnesc campionii din fiecare ţară şi vor participa la meciuri demonstrative de debate, o zi este rezervată pentru o călătorie la Londra, iar altă pentru Ceremonia de decernare a premiilor.

Mai multe informații in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow