8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Campanii de vaccinare a elevilor

Odată cu începerea anului şcolar, medicii se pregătesc pentru vaccinarea elevilor * în prima etapă a campaniei, care va începe în luna octombrie, vor fi imunizaţi aproximativ 3.900 de „boboci” din clasa întâi
Campaniile de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcolarizaţi şi neşcolarizaţi. În anul şcolar 2013-2014, vor avea loc patru campanii de vaccinare. Astfel, între 7 şi 8 octombrie, va avea loc campania de vaccinare ROR (antirujeolică-antirubeolică-antiurliană), în cadrul căreia vor fi vaccinaţi 3.890 de elevi de clasa I.

Calendarul imunizărilor

În perioada 4-15 noiembrie, se va efectua vaccinarea diftero-tetanică pentru elevii din clasa a IX-a şi a X-a, iar în perioada 2-13 decembrie, se va face vaccinarea antipoliomielitică (VPI) pentru 3.000 de elevi de clasa a II-a. Tot în această perioadă, vor fi imunizaţi cu serul antipoliomielitic şi 4.300 de copiii de 6 ani din clasele pregătitoare.

Campania de vaccinare continuă în lunile aprilie-mai, când 5.160 de elevi din clasa VIII-a vor primi imunizarea diftero-tetanică. „O problemă este cu grupa de vârstă 6 ani. Cu siguranţă nu toţi copiii vor fi înscrişi în clasa pregătitoare. În cazul celor care nu au fost luaţi în evidenţă la nicio unitate de învăţământ, vaccinarea se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie”, a precizat doctorul Roxana Pipirigeanu, şefa Serviciului epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.

Între două administrări succesive ale aceluiași tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile de pauză.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow